Спрете косопада с този безотказен народен метод! Много е лесно и работи!

Много от нас се оплакват, че имат студени крака и ръце, но трябва ли да се тревожим от този симптом!? Отговорът е да.

Студените крака и ръце подсказват, че в организма нещо не е наред и вие трябва да се погрижите за него.

Все пак не е проблем, ако почувствате студенина на крайниците рядко. Проблема има, ако това е нещо обичайно.

Този симптом може да показва за „зародиша“ на заболявания, като анемия, диабет, проблеми с щитовидната жлеза или голям стрес.

Нека поговорим малко повече за заболяванията, които могат да причинят „симптома“ студени крака и ръце.

1. Стрес – когато стреса и напрежението са надвиснали над вас, те повишават адреналина, а той е хормон, който се произвежда в надбъбречните жлези. Повишеният адреналин е главната причина за свиването на кръвоносните съдове, а от там циркулацията на кръвта се нарушава. В следствие на това краката и ръцете са студени.

2. Проблеми с щитовидната жлеза – когато работата на щитовидната жлеза е е нарушена, метаболизма се забавя, а от там крайниците изстиват. При хипотиреоидизъм освен студени крака и ръце се наблюдават и други симптоми, като нарушение на говора (забавя се), вдига се лека температура, има постоянно чувство за сънливост и бърза умора.

3. Диабет (захарна болест) – диабета е заболяване, което засяга както нервната система, така и кръвоносните съдове, Това оказва влияние върху крайниците, като предизвиква тяхното изстиване. Другото, което е характерно за диабета, че ви гони вълчи глад, но в последствие не пълнеете.

4. Анемия – характерните симптоми за заболяването анемия са дискомфорт, напрежение, главоболие, бърза умора и разбира се студени крака и ръце. Ако тези симптоми ви измъчват е добре веднага да направите изследвания на нивото на желязото в кръвта.

Студените крака и ръце могат да ви подскажат какво в организма не е наред. Не ги пренебрегвайте, колкото по рано установите причината, толкова по-лесно е лечението. Не подценявайте уж маловажните симптоми, защото те могат да доведат до тежки последици./bilka.info