2024 година е по-особена! Ето какви суеверия се носят

Високосните години са години, които имат 366 дни, вместо стандартните 365. Те се случват на всеки четири години, с изключение на годините, които са кратни на 100, но не и на 400.

В много култури високосните години се смятат за лоши години, носещи лош късмет. В България, например, се смята, че през високосна година не трябва да се сключват бракове, бременните жени не трябва да се подстригват, а младите семейства не трябва да купуват ново жилище или друго имущество.

Има и някои положителни суеверия, свързани с високосните години. Например, се смята, че хората, родени на 29 февруари, са богоизбрани и специални.

Какво мислите вие? Късметлийски ли са високосните години?

Който не вярва в суеверия, не смята, че високосните години са лоши или добри. Те просто са години, които имат един допълнителен ден.

Много хора вярват в тези суеверия и се придържат към тях. Ако вие сте един от тях, тогава е добре да следвате тези правила, за да си осигурите късмет през високосна година.

Но ако не вярвате в суеверия, тогава можете да правите каквото си искате през високосна година. Няма нищо лошо в това да се ожените, да се преместите в ново жилище или да започнете нов бизнес през високосна година.

В крайна сметка, късметът е в ума на човека. Ако вярвате, че високосната година ще ви донесе лош късмет, тогава най-вероятно ще бъде така. Но ако вярвате, че тя ще ви донесе късмет, тогава и тя ще бъде такава.