Удължи живота на самобръсначката си

Хората, които предпочитат да сменят ножчето през седмица-през две са почти толкова, колкото и тези, залагащи на по-надеждните модели, целящи да издържат по няколко месеца. И в двата случая има шанс да увеличите живота на ножчето си, стига да прилагате следните важни методи.

  1. Подгответе лицето си – Мъжката козметика неслучайно е измислила пяните и геловете за бръснене. Не е просто някакъв печалбарски трик.

    Идеята тук е кожата и брадата ви да омекнат, за да може бръсначите по-лесно да се плъзгат по повърхността и да окосяват косъмчетата по прилежен начин. Хубаво е, когато се намажете с пяна, да я оставите да подейства за минута.
  2. Почиствайте самобръсначката си – Нерядко съм попадал на бани, в които виждам самобръсначки с полепнала по тях козина. Винаги се моля да е от лицето, но понякога си личи, че са къдрави. Каквито и да са, ако искате бръсначката да ви слъжи по-дълго време, почиствайте я добре, когато си свършите работата с нея. Ползвайте нокти, ако трябва, само гледайте да търкате по посоката на движението, защото току виж сте си резнали палчето.
  3. Прибирайте я на сухо – Вярва ти се или не, неръждавейките също търпят щети от водата. Да, по-бавно от обикновен метал, но все пак. Прибирайте самобръсначката си на място, в което няма да има ежедневен пряк достъп до вода. Така ще изолирате корозията възможно най-ефективно, ако не искате да си направите някой цирей на сурата, въпреки че уж поддържате добра лична хигиена.

Автор: Десислав Янкулов