Дара с любопитно признание пред … Всеки ден умишлено излизам от…

Може да си мислите, че познавате лицето на Дара, поне в рамките на родния шоубизнес, но това, което тя показва в танцовото шоу „Денсинг старс“ със сигурност е неочаквано дори и за самата нея. И неслучайно! Защото тя е от хората, които обичат съзнателно да излизат извън зоната си на комфорт – нещо, което малцина си позволяват, още повече пък публично.

Е, този откровен разговор ще ви накара да погледнете на Дара по различен начин, да преоткриете и другото й лице, което може и да ви хареса повече от вече наложения й публичен образ.

 

– Дара, колко неподготвена се оказа всъщност за „Денсинг старс“ при все, че си човек, който много танцува – и по участия, и в клиповете? Едните танци май нямат нищо общо с другите…

– Обичам танца и всичко, което той побира в себе си.

„Денсинг старс“ е най-лудото предизвикателство, в което съм се впускала. Влизайки в предаването, мисля, че не си давах реална сметка колко всъщност много танцуване ме очаква. От близо три месеца няма ден, в който да не съм в залата и да не репетирам.

– Лесно ли се сработи с партньора си на дансинга Димитър Георгиев – Джими?

– Имам щастието и късмета да познавам Джими от много години. Без него нямаше да се справя, това е сигурно. Той познава мисленето ми, съответно знае как може да ме мотивира в моментите, в които нямам повече сили.

– „Денсинг старс“ не е първия формат, в който участваш, затова не вярвам да чувстваш притеснение. И все пак – така ли е наистина? Кога излизаш извън зоната на комфорт?

– От зоната си на комфорт излизам всеки ден и го правя съвсем умишлено. Обичам да се провокирам, да пробвам нови и различни неща, да експериментирам с визията си и още, и още. Няма как да не се притеснявам, всеки танц е резултат от много труд. Имам само 7 дни да науча хореографията и спецификите на стила. Чувствам притеснение и то голямо.

– А извън шоуто – какво може да те накара да нарушиш принципите си в живота, да направиш нещо извънредно? И случвало ли се е досега?

– Имам много силна интуиция и винаги ѝ се доверявам. Не правя нищо, в което не вярвам и което не чувствам за правилно. Извънредни неща обаче ми се случват постоянно. Такъв е начинът ми на живот, професионалните ми ангажименти не питат как се чувствам и дали съм се наспала, мобилизирам се и просто ги правя.

– Кое до момента в живота ти е калило най-много психиката? Какви са твоите трудни моменти?

– Може би моментът, в който на 16 години дойдох сама в София и с излизането на първата ми песен („К‘во не чу“) стартира професионалният ми път, за който толкова бях мечтала. Наложи ми се да порасна много бързо, да бъда отговорна. Нямах право да разочаровам всички, които вярваха и работиха за успеха ми. Имах даден шанс, знаех, че трябва да се възползвам от него максимално.

– Наскоро говорих с Наско Месечков, който ми сподели с какви болки танцува заради жестоката контузия, която получи в шоуто. Ти имаш ли някакви здравословни проблеми?

– Здравословни проблеми нямам, но болки, синки и изтощеност със сигурност. Справям се с тях с масажи, правилно и пълноценно хранене, и хубав сън, когато е възможно.

– В „Денсинг старс“ този сезон участва и Папи Ханс, с когото имахте любовна връзка преди години. Как те кара да се чувстваш това? И какво си помисли в момента, в който разбра, че ще бъде така?

– С Папи сме в прекрасни отношения и се уважаваме много. Той е страшна машина.

– Ти наскоро се сгоди за приятеля си и двамата излъчвате голямо щастие един до друг. Това ли е човекът, когото си търсила досега?

– Той е щастие, грижа, любов и свобода. Всичко, което съм търсила.

– А какво ти казва за представянето ти в „Денсинг старс“?

– Подкрепя ме и се грижи за мен. Той ми е най-големият фен и мотиватор.

– Какво ти се иска още много да постигнеш в живота си оттук нататък?

– Предстоят още много красиви песни, колаборации и надявам се личнo щастие.

Интервю на Анелия ПОПОВА