Гърди мъжки пълни с въшки

Помните ли тази детска заигравка? Аз я помни от времената, когато момченцата започвахме да осъзнаваме разликите си с момиченцата и че нашите гърди някак драматично изоставаха в развитието си от женските. Оказва се, че е за добро.

Има и друг признак, по който гърдите ни се различават (или поне в повечето случаи) – космите. Тестостеронът е хормонът в тялото ни, който кара космите по тялото да растат.

Освен по краката и ръцете, този феномен особено се откроява и по гърдите. В нередки случаи гърбът не остава пощаден, а с напредването на възрастта дори ушите започват да обрасват.

Как можем да се възползваме от гръдното си окосмение, но без да прекаляваме и привличаме неодобрителните погледи на околните? По принцип е лесно. Правилото е следното – колкото по-официално е събитието, толкова по-малко трябва да си личи космарлъка ни.

Ако сме се запътили към плажа и имаме благоприличието да сме с тениска или поне с потник, тогава нямаме ограничение и храсталакът по гърдите ни спокойно може да се вее на морския бриз. Ако пък сме тръгнали на кафене с приятели или пък с някоя мацка, тогава е добре да загатваме, но без да акцентираме върху гърдите си. Това става с по няколко начина. Единият е с разкопчаване на две копчета от ризата, другият е, ако носим V-образна тениска и третият е, ако закачим очилата си на врата, за да увиснат на дрехата ни. Ако има слънце, носи си ги, защото иначе ще изглеждаш малоумно, държейки си ръката над веждите, докато гъзарееш с очила на деколтето. И последният случай вариант е, ако си на официална вечеря с родителите на бъдещата си съпруга. Тогава дръж мъжествените си косми прилежно прибрани под ризата и вратовръзката. Не е нужно да се показваш, като мачо пред баба ти и дядо ти, нали?

Еди Редмейн си е доста лежерен в ежедневното облекло

Еди Редмейн си е доста лежерен в ежедневното облекло

Автор: Десислав Янкулов