Уличен стил за интелигентния мъж

Умните мъже умеят да се обличат. Всекиго според възможностите си, естествено. Факт е, че мъжете обичаме да налагаме свой стил, без да се водим по изкуствено създадени модни тенденции, а това само по себе си е признак на интелект. Все пак вземаме решенията си сами.

Сигурно сред вас има и хора, които са готови да оборят тезата ми за връзката между облеклото и интелекта, посочвайки ми примери сред хората на науката, каквито са Джобс, Зукърбърг, Гейтс и други като тях. Истината е, че те са изключение от правилото, защото могат да си го позволят. Всеки, който е посветил живота си, за да промени света, е в правото си да изглежда и да се облича по възможно най-небрежния начин, за да не пилеят потенциала си в излишно лутане за това как да се облекат след ставането си сутрин. Великият Албърт Анщайн е казал, че в гардероба си има един-единствен тип дрехи, за да не хаби излишно мисълта си във вземането на едно подобно решение.

Ако се имате за мъж с интелект над средното ниво, но най-голямото ви постижение е съизмеримо само със собствения ви живот, тогава ще трябва да се постараете повече, за да изглеждате добре в ежедневието си. За целта съм се посъветвал с колите от GQ Magazine, за да ви представя няколко наистина добри облекла, с които не бихте сгрешили.

Автор: Десислав Янкулов