Подготви леглото си за премеждия

Мъжете често подценяваме мястото, в което искаме да прекарваме най-дълго време с половинката си. Рядко го оправяме, сменяме чаршафите си веднъж месечно, често е просто хвърлен матрак на земята и така нататък неприветливи подробности, които отблъскват стойностната жена.

Изнамерихме един стар материал от колегите от Esquire и го модифицирахме по наше усмотрение, за да ти дадем малко полезни съвети, с които да я впечатлиш следващия път, когато я поканиш, да преспи.

  • Заложи на дървото – Дървената рамка на кревата е много важна по две причини – първо е в пъти по-здраво от ПДЧ-то и второ е далеч по-красиво от всякакъв друг материал, от който можеш да си сглобиш легло.

  • Сам реши дали да е ниско или високо – Това, може да ти се стори странно, но е от значение дали искаш да ти е по-топло или по-хладко, докато спиш. Различни проучвания сочат, че сънят е по-добър, когато температурите са по-ниски в спалнята, но пък от друга страна има хора, които предпочитат дори през зимата да си хвърлят едно олекотено одеяло отгоре и така да прекарват нощта. Ниското легло вещае малко по-прохладна нощ, а високо по-топла, защото добре знаеш, че топлият въздух се качва нависоко в стаята.
  • Инвестирай в поне 2-3 чифта спално бельо – И не забравяй веднъж седмично да подменяш чаршафите с чисти, защото вярваш или не хвърляш какви ли не телесни течности по време на сън, който с времето започват да привличат микробите и от там започва да приижда неприятна миризма. Нормално е на всеки 6-7-8 дни да постилаш завивки с аромат на рози, а не на стадо бизони.
  • Купи си зимна и лятна постеля – Кажи ми, че не си оставяш чаршафите на произвола на съдбата, когато се изнижеш сутрин от тях! Нищо не ти коства да изпънеш измъкналата се завивка, да ѝ хвърлиш една покривка отгоре – тънка и мека за лятото и дебела и топла за зимата. Стаята ти ще има съвършено друг вид, когато чужд човек влезе в нея и види креватът ти да е оправен и човек спокойно може да седне върху него без да се притеснява, че след половин час там ще се озове главата му.
  • Заложи на твърдия матрак – Може да си свикнал на дунапрена у майка ти, но е време да се научиш, че твърдото легло е пръв приятел на костите и ставите. Ще видиш как за седмица-две си свикнал с твърдостта, но сутрините ще са ти далеч по-бодри и няма да ти е нужен половин час, за да раздвижиш крайниците и гръбнака.
  • Използвай малки възглавници за украса – Евтини са, но пък от естетическа гледна точка са идеални. Скрий възглавниците, на които спиш, под покривката, а отгоре хвърли 2-3 цветни възглавнички, които да са в тон с покривката. Така ще създадеш много добро впечатление за себе си, като човек, за който е важен освен комфорта и уюта.
  • Използвай леглото по предназначение – С други думи – за сън и секс. Не си позволявай да ядеш в него или да работиш отгоре му. Да, можеш да почетеш малко книги или списания, но до там. За всичко останало си има всекидневна, хол, маса, столове, дивани и така нататък.

Автор: Десислав Янкулов