Заложете на топлината

Зимата в България тази година не е същата, както беше някога, но това не пречи на моменти да си показва зъбите и да принуждава хората да слагат по няколко чифта дрехи, за да не мръзнат по улиците.

Затова, колкото и да си мислиш, че ще ти е добре с тънкото якенце, което подхожда повече за есента, най-добре се снабди с нещо по-топло. Аз лично винаги бих предпочел да се поизпотя малко, пред това да чувам как зъбите ми тракат, докато крача към магазина.

За целта има няколко основни неща, които трябва да ви чакат на входната врата – дебело зимно яке, плетена шапка, кожени ръкавици и кожени ботуши с подплата.

Не споменавам панталоните и пуловерите, защото те се подразбират в периода декември-март.

Основно правило при ниски температури е човек да пази крайниците си топли. В това число включвам и главата. Все пак не искате да подсмърчате три-четири месеца или когато се приберете отвън да не можеше да докоснете ушите си в следващия половин час. Топло ли ви е на ръцете, краката и главата, значи всичко ще е наред. Е, това не значи, че трябва да се пуснете по риза с къси ръкави и спортен клин, но дори якето да е малко по-тъничко, можете да изкарате зимата.

В зимните дрехи понякога среща един друг проблем от естетическо естество. Гардеробът ни през зимата обикновено прикрива резултатите, за които толкова много се трудим във фитнеса, но нека това да не ви притеснява. На добрата фигура всичко стои перфектно, та дори и онази шуба, която баба ти ти подари за Коледа и прилича на голям черен юрган. И все пак по отношение на цветовете, ако се придържаш към тъмните нюанси на кафявото, сивото, жълтото и прочие топли цветове, тогава няма от какво да се притесняваш, че жените няма да искат да те заглеждат.

Най-важното, така или иначе, си остава здравето, с което шега не бива и ако трябва да правите компромис с нещо, направете го с визията.

Автор: Десислав Янкулов