Microsoft ще спре синхронизацията на OneDrive с Windows 7 и Windows 8 от 1 март 2022г.

Облачните услуги са предпочитано решение за съхранение на информация, заради очевидните си предимства. Microsoft OneDrive е една от най-популярните платформи в тази категория, която е неизменна част от екосистемата на Windows. Aко използвате услугата е добре да знаете за предстоящо ограничение, което влиза в сила през първото тримесечие на 2022г.

Компанията е доста активна в опитите си да накараха повече потребители да преминат към Windows 11.

Стратегията на Microsoft ще е свързана и с ограничаване на функционалността на OneDrive приложението за десктопи. Първата стъпка е да бъдат спрени ъпдейтите за Windows 7, Windows 8 и Windows 8.1, което ще се случи на 1 януари 2022г., съобщава Engagdet.

След това OneDrive ще спре да синхронизира съдържанието на потребителите с по-старите версии на операционната система от 1 март.

 

 

Tова означава, че единственият начин да продължите да работите, както досега е да използвате уеб версията на OneDrive. Представителите на бизнес средите ще разполагат с малко повече време, тъй като поддръжката на облачната услуга ще продължи до 10 януари 2023г. Компанията изтъкна като причина за спирането на синхронизацията от десктоп версията фокуса на ресурси към по-нови технологии.

Ако не планирате ъпдейт към Windows 10 или Windows 11 ще трябва да обмислите алтернативна платформа за съхранение и споделяне на файловете след 1 март 2022г.