bTV губи култов журналист

Знаковото лице на bTV Васил Христов, дългогодишен кореспондент на медията в Лондон, напуска телевизията. 

Ето какво написа журналистът:

„Още помня първия ден, в който се срещнах с телевизията. Беше през 1999 година. И до днес това е моята любов от пръв поглед.

През всички тези години съм я споделял в различни роли и с различни екипи. Бил съм репортер, бил съм водещ, бил съм продуцент.

Последните близо 5 години споделях тази любов като журналист на свободна практика, който предава за случващото се в Обединеното Кралство, като кореспондент на bTV.

Днес искам да споделя с вас, че взех решение да бъда само свободен журналист. Ще продължа да следвам убедеността си, че човек не трябва да прави компромиси с принципите, ценностите и разбиранията си.

Като кореспондент на bTV имах възможност да отразя за българската аудитория епохални събития, като погребението на най-дълго управлявалия монарх в британската история – кралица Елизабет II, както и възкачването на трона на крал Чарлз III.

Да направя интервюта и да общувам с хора, като Хенри Кисинджър, Борис Акунин, британски политически и обществени фигури, сред които и първия министър на Северна Ирландия Мишел О’нийл, с Кен Фолет, с кралския биограф Андрю Мортън, рок легендите Роджър Уотърс от „Пинк Флойд“ и Джон Айсли от „Дайър Стрейтс“, Ингрид Нюкърк, създателката на природозащитната организация PETA, един от най-влиятелните британски спортни промоутъри Еди Хърн, внучките на Чарли Чаплин и много, много други.

Нeзабравими ще останат и моментите ми със стотици наши сънародници, с техните радостни и тъжни истории.

Иска ми се да смятам, че с всички тези реализирани мои идеи за срещи и теми от Острова, съм помогнал поне малко Великобритания да стане още по-позната и близка за българите.

Всичко това не би било възможно без усилията на онези колеги от екипа на bTV, с които споделям разбиранията си за професионализъм и ги приемаха. Както и на тези, които не ме разбираха и направиха всичко възможно да стигна до решението, което споделям днес. Благодаря им!

И, както се казваше в златните години на телевизията преди финалните надписи: „Благодаря ви, че бяхме заедно, и до следващата ни среща!“.