Докато не се развели още, прегледайте, дали спазвате тези правила на семейните психолози

Според статистическите данни, повече от половината от браковете се разбиват през първите 5 години. И в края на краищата става въпрос само за регистрираните отношения.

Положението в чужбина също не е по-добро.

Защо любящите хора, които мечтаят за изграждането на силно семейство , оставят  “счупеното корито”? Кой е виновен: той или тя?

 

Днес ще изложим и своето виждане за ситуацията и  съветите, които ще бъдат полезни както и за тези, които планират да се обвържат с брак.

 

Как да спасим брака

Семейните психолози познават проблема по-добре от всеки друг, защото всеки ден трябва да намират изход от най-безнадеждните ситуации на своите клиенти.

Експертите са готови да споделят своя опит по всяко време. Те са сигурни, че мъжът е глава на семейството , така че само той може да направи любимата си жена щастлива и да спаси семейството.

 

Продължете да се грижите

Ако жената се съгласи да се ожени за вас, това не означава, че сърцето й принадлежи на вас завинаги. Обърнете внимание на любимата си, точно както сте  правили преди сватбата. Тя никога няма да се умори да чува комплименти и да приема вашето ухажване.

 

Обърнете внимание на чувствата

Можете да бъдете отворен и общуващ човек, но любовта и вниманието трябва да обръщате само към жена си. Ключът към сърцето ви трябва да принадлежи само на нея.

 

Влюбваме се постоянно

Ние се променяме всеки ден и това е нашето предимство. Научете новите аспекти на половинката си , потърсете нещо, което преди това не е било известно и се влюбвайте в нея всеки ден.

 

Концентрирайте се върху доброто

Опитвайки се да изградим идеалните отношения в семейството, ние се опитваме да изкореним всичко лошо в партньора. Но съсредоточавайки се върху отрицателните страни, вие спирате да забелязвате всички добри качества, от които сте били привлечени по-рано. Не се опитвайте да я промените, а просто обичате.

 

Поемайте отговорност.

Жената не трябва да носи отговорност за спокойствието ви. Ако сте ядосани или разстроени, намерете силата да се справите сами с емоциите си и емоционалните си промени.

 

Нека жената да се чувства комфортно

Не бързайте да я упреквате, или да се ядосвате. Нека жената знае, че с вас тя може да бъде честна и естествена. Разберете нейните емоции и я подкрепяйте, когато е необходимо, защото ролята на мъжете в семейството е да защитават и подкрепят своите близки.

 

Бъдете забавни

Хуморът може да обезвреди дори най-стресиращата ситуация. Използвайте чувство за хумор, когато имате нужда да се развеселите, или да накарате любимата си да се смее.

 

Оставете ѝ лично пространство

Нека вашата жена винаги има свободно време за себе си. Дайте й възможност да си почива и да прави лични неща, в които няма да ви навредят.

 

Не се заблуждавайте

Доверието е много крехко. Ще я измамите веднъж и от бившето доверие ще има само жалка сянка. Да, във вашата откритост всичко не е перфектно, но жените знаят как да оценят искреността.

 

Любовта й

Вероятно най-важният съвет, който ще помогне за спасяването на семейството. Ако вашата загриженост за любим човек е продиктувана от любовта, тогава нищо не може да застраши брака.

Придържайте се към тези правила – и любимата ще се чувства удобно до вас. И въпреки, че една жена в семейството е по-стресирана от всеки друг, но ако сте грижовен съпруг, винаги ще намерите начин да успокоите любимата си и да я направите щастлива.
Изразете вашето мнение по този въпрос, а също харесайте  статията, ако смятате, че е полезна.