Как да бъдем истински джентълмени

В днешно време джентълмените са на изчезване. Точно затова и са защитен вид, който е така търсен и желан от представителите на нежния пол. Свикнали сме със свръхмъжкарско поведение, в което често припознаваме по-скоро липса на възпитание, отколкото такова на истински мъж. Джентълменското поведение е ценност, която не би трябвало да се пренебрегва, а да се насърчава.

Ето някои ценни съвети, как да бъдете истински джентълмени, на които всички да се възхищават.

Отваряйте ѝ вратата. Първите срещи винаги са на публични места, като кафета, ресторанти или други заведения. Това е моментът, в който да ѝ направите добро първо впечатление и да покажете, че сте възпитан. Отварянето на вратата не остарява.

Нека тя седне първа. Когато излизате с вашата дама на среща, било то на кафе или ресторант, позволете ѝ на седне първа. Помогнете ѝ със стола. Това показва загриженост.

Помислете за маниерите ви, когато сте на маса. Ако сте вкъщи и похапвате любимия си сандвич, няма нужда да ползвате прибори. Това не означава обаче, че трябва да забравяте за обноските си, когато сте на маса в компанията на своята дама.

Внимавайте колко алкохол консумирате. Не трябва да се прекалява с алкохолните напитки, но винаги можете да поръчате бяло сухо вино и просто да кажете „Наздраве“.

Говорете културно. Едно от най-важните качества на джентълмена е, че той е зрял мъж. Това означава, че би се изразявал културно, с премерен тон. Той може да се държи по-свободно с приятелите си, но винаги трябва да показва уважение и обноска, когато говори с непознати, касиерки или сервитьори.

Бъдете почтен мъж. Джентълменът винаги спазва думата си, не закъснява за уговорката си, с две думи на него може да му се вярва.

Облекло. Този тип мъже винаги отделят внимание на облеклото си и на външния си вид. Джентълменът притежава класа.

Не говорете прекалено много. Джентълменът говори бавно и слуша усилено. Думите му са ценени, защото всички знаят, че той говори само когато наистина има какво да каже.

Бъдете уверени. Това качество е лесно забележимо, стига да го притежавате. Издава го най-често походката, начинът на седене и ясният говор./jilo.bg