Ако гледам порно с кръвосмешение, това прави ли ме извратеняк?

Нека си признаем поне пред себе си, че класическото порно отдавна е изгубило чара и популярността си, за да направи широко място за извратените секс сцени от рода на кръвосмешението. Най-големите сайтове за безплатно порно дори са така услужливи, че вече да предлагат филтри, показващи най-популярните видеа, според местоположението ти. А там резултатите, повярвай, са доста интересни именно в тази насока.

Бърза справка показва следното (според статистиките на PornHub).

В топ 32 гледаните видеа за месеца от български IP-та има цели 11, включващи някаква форма на секс между близки роднини. Популярността им в световен мащаб пък варира между 1 и 6 милиона гледания. Това само доказва, че не говорим за индивидуален проблем при един или друг човек, а за глобална тенденция. Следва и важният въпрос: Обществото да не би да страда от някаква извратена форма на фетиш? Отговорът е по-скоро не.

Причината подобно нещо да не представлява особено голям проблем е, че порното никога не е олицетворявало личните желания и пристрастия на индивида. Порното е като всеки друг жанр в киното. То има за цел да ни покаже един измислен свят, в който едно или друго правило е нарушено в името на дадена емоция. Ужасите ни карат да повишаваме нивата си на адреналин, но в никакъв случай не значи, че бихме искали да сме свидетели на изкормването на когото и да било. Комедиите пък ни карат да се смеем, като най-често това става с пародиране на нечие нещастие. Порното от своя страна олицетворява всичко онова, което никога не бихме искали да пробваме в личния си интимен живот.

Фактът, че си имаш някое любимо видео, в което доведен брат изтърбушва дребничката си доведена сестра, връщайки се от екскурзия в чужбина, не бива да те кара да се чувстваш зле. Продължавай да си го пускаш всеки път, щом ти се прииска, защото това си е твоята измислена фантазия, а чувството, че правиш нещо забранено, е това, което всъщност те възбужда.

Автор: Десислав Янкулов