Аржентинският десерт Franui на пазара в България в партньорство с Glovo Express

Аржентинският десерт започва да се предлага в България чрез партньорството между Glovo Express и Franuí, чрез дистрибутора за Централна и Източна Европа Patagonia Trading.

Franui е аржентинска марка, която произвежда десерт, известен в цял свят. Той се състои от пресни малини, потопени в два вида занаятчийски шоколад.

Franui, който се произвежда във Валенсия, Испания, се базира на оригинална рецепта от Патагония, в която се използват сочни, ръчно набрани малини.

„Много сме развълнувани да стартираме Franuí в България в партньорство с Glovo Express. Много съм щастлива, че работя с такава утвърдена компания, която ни подкрепя в това начинание.

Това постижение ни доближава до целта ни да позиционираме Franuí като глобална марка, предлагана в над 20 държави. Glovo Express, заедно с нашия регионален дистрибутор, направиха това възможно и аз очаквам с нетърпение да утвърдим Franui като една от предпочитаните марки на българския пазар.

Партньорството между Franuí и Glovo Express ни позволява да доставяме продукта до вратата на потребителя при идеалната температура за консумация.

Още една причина да приветстваме партньорството ни с тази страхотна компания на пазара за приложения за доставки” – заяви Летисия Фенолио, главен изпълнителен директор на Franuí.

Компанията Franui, която има над десет години история, започна европейското си разрастване през 2021 г. и вече присъства в над 20 държави в Европа, Близкия изток и Латинска Америка.

След успешното стартиране в Румъния през 2022 г. и доказаното приемане на пазара през 2023 г., Franuí, чрез своя регионален дистрибутор Patagonia Trading, планира да разшири дейността си в повече страни от региона на Централна и Източна Европа, започвайки с България.

„Franuí е освежаващ десерт в повече от една категория, който ще се превърне в бестселър за всеки наш бъдещ партньор. Нашият план е да се уверим, че клиентите в България ще го намерят в любимите си търговски обекти” – сподели  Horia Vâju, директор „Бизнес развитие“, C.E.E.

В момента Franui се предлага в обектите на Glovo Express в София и компанията планира да разшири дейността си в България, за да достигне до повече потребители през 2024 година!

Александър Йорданов, генерален мениджър на Glovo за България, заяви: „Щастливи сме, че клиентите на Glovo Express имат възможността първи да се насладят на вкусните малини Franui, потопени в занаятчийски шоколад.

Радваме се, че изключително бързата доставка е ценен канал за нашите партньори, чрез който да започнат да предлагат своите продукти. Стремим се непрекъснато да увеличаваме броя на продуктите, които предлагаме, за да осигурим на потребителите всичко, от което се нуждаят, на прага на дома им.“

За Franui

Franuí, вкусни малини, потопени в два шоколада, произведени от семейния бизнес на италиански емигранти, които се заселват в Патагония, Аржентина, през 1948 г. Благодарение на качеството, иновациите и разработването на нови продукти, компанията Franui е създадена през 2013 г. от Диего Фенолио.

Марката бързо се налага в Латинска Америка, а през 2020 г. Franui започва да произвежда и в семейна фабрика във Валенсия, Испания, за да се превърне в глобална марка.

Продуктът, идеален за консумация по различни поводи, бързо се утвърждава като предпочитан от младите и активни потребители. Качеството и новаторството на продукта се потвърждават и от наградите за иновации, получени на събития в бранша като IFE London през 2023 г. Компанията планира да продължи да въвежда подобрения и да представи нови разновидности през 2024 година!

За повече информация относно Franui:

www.franui.store

https://www.instagram.com/franui.bulgaria/

За Glovo

Glovo е едно от водещите приложения за доставка на стоки от различни категории, което свързва потребителите с фирми и куриери и предлага услуги по заявка от местни ресторанти, хранителни магазини и супермаркети, аптеки и магазини за търговия на дребно.

Визията на Glovo е да предостави на всеки лесен достъп до всичко в съответния град, така че нашите потребители да могат да се наслаждават на това, което искат, когато искат и където искат. Компанията е основана през 2015 г. в Барселона и оперира в 25 държави в Европа, Централна Азия и Африка.

За повече информация относно Glovo: https://about.glovoapp.com/