Вижте какво представлява новият мощен Mercedes G-Class ВИДЕО

Линията на Mercedes G-Class 2024 най-накрая е допълнена с електрическа модификация. Всъдеходът е наречен Mercedes G580 с EQ Technology и беше представен в Китай, а от 26 април ще бъде демонстриран на автосалона в Пекин. За особеностите на електрическия автомобил беше разказано на официалния сайт на германския автомобилен производител.

Mercedes G580, характеристики

Новият Mercedes G580 с EQ Technology в момента е най-мощният Gelendwagen, който ще се произвежда серийно.

Четирите му електрически мотора произвеждат 587 к.с. и 1164 Nm.

С 2-степенна скоростна кутия ускорението до 100 км/ч отнема 4,7 секунди, а максималната скорост е ограничена до 180 км/ч. Системата на задвижване може да имитира звука на бензинов двигател.

Голяма батерия с капацитет 116 кВт∙ч осигурява пробег от 473 км след зареждане. Можете да я заредите 80% в бърз режим (от станция с мощност 200 кВт) за 32 минути.

През 2025 г. на електрическия автомобил ще бъде предложена иновативна батерия със силициев анод, която ще увеличи резерва на мощност с 20-40%.

Проходимост на новия Mercedes G580 EQ

Електрическият автомобил запазва отлични офроуд качества. Задвижването на всички колела се допълва от редуктор и електронни блокировки на диференциала. Пътният просвет е 249 мм, ъгълът на заход е 32°, а ъгълът на движение е 30,7°.

Има и режими за различни видове офроуд условия и офроуд круиз контрол. Новият Mercedes G580 EQ може да преодолява водни препятствия с дълбочина 85 см и 35-градусов наклон.

Управляемите задни колела позволяват на Mercedes G580 EQ да направи така наречения „танков” завой на място. Автомобилът запазва зависимо задно окачване, предвидени са и адаптивни амортисьори.

Mercedes G580 EQ – дизайн

Електрическият автомобил запазва традиционния си ъглов дизайн и се различава от бензиновите и дизеловите версии само в някои детайли. Най-забележимата от тях е пластмасова тапа с LED осветление на мястото на радиаторната решетка. Капакът на колата е леко повдигнат.

Освен това броните са леко модифицирани, а отзад, на мястото на резервното колело, е монтирана кутия за малък багаж с тегло до 10 кг (там можете да скриете кабела за зареждане). Матричните фарове и аеродинамичните 18-инчови джанти са стандартни. Електрическият автомобил се предлага в специални цветове на купето. Теглото на автомобила е 3085 кг.

Интериор и оборудване на Mercedes G580 EQ

Интериорът на електромобила е останал почти непроменен. Той е тапициран с кожа и дърво и има два 12,3-инчови дисплея отпред. Има и камери за кръгов обзор и навигация с добавена реалност.

От самото начало ще се предлага ограничената версия Edition One. Тя ще получи пакета AMG Line с 20-цолови джанти и боди кит и тъмен декор по каросерията, а интериорът му е декориран със скъпа кожа Nappa и въглеродни влакна.

Оборудването  допълнено от многоконтурни вентилирани седалки, отопляеми и охлаждани държачи за чаши, както и мощна акустика Burmester.

Електрическият автомобил Mercedes G580 EQ ще струва от 142 621 евро. Ексклузивната версия Edition One ще струва 192 524 евро, което в момента е най-скъпият Mercedes G класа. 

Харесайте  и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!