Защо двуфазните лосиони със слънцезащита набират популярност?

Слънцезащитните продукти представляват ключов фактор в ежедневната рутина за поддържането на естествената красота. Потребителите все по-често предпочитат лосионите, защото са по-леки и нежни като текстури.

Индустрията обаче се развива твърде бързо и отскоро вече наблюдаваме нова тенденция в потребителските вкусове. Все по-осезаема популярност набират така наречените лосиони с двуфазна слънцезищита.

Какво точно представляват те и защо са толкова предпочитани сред аудиторията ще разберете в следващите редове.

Какво представляват двуфазните слънцезщитни лосиони?

Става дума за класически слънцезащитни продукти, но с по-специфична подобрена формула. Двуфазните лосиони за предпазване от вредните UV лъчи, както става ясно и от името им, работят на принципа на по-сложен от стандартния sunscreen механизъм. И двете стъпки са от съществено значение в грижата за кожата. Удобството е, че се извършват само с едно нанасяне, тоест необходим е един, а не два отделни продукта.

При двуфазните слънцезащитни лосиони фокусът не е само върху превенцията от всички вреди, които могат да ви нанесат UV лъчите. На преден план е поставена и друга, не по-малко съществена козметична задача, а именно поддържането на здрава кожа. Тези продукти изпъкват не само като предпазители, но и като ефективни помощници в козметичния ритуал. Тъй като все пак тяхната основна задача е да се справят с горещите лъчи и да предпазят кожата от изгаряне, това е първата фаза на защита, която осигуряват.

Във втората фаза се производителят сам решава с каква допълнителна грижа да дари лицето или тялото (в зависимост от конкретния продукт). Ето защо двуфазните слънцезащитни лосиони имат сериозен потенциал не просто бързо да наберат популярност, но и да се превърнат в самостоятелен сегмент в козметичната индустрия.

Какви са възможните варианти на втората слънцезащитна фаза?

Класическите лосиони с двуфазна слънцезащита работят на следния принцип: през първата фаза проникват защитните срещу UV лъчите съставки в кожата, а във втората се осигурява допълнителна превенция. Тази превенция има за цел да предпази заличаването на слънцезащитни компоненти. А най-често те се отмиват в следствие на потене или по време на къпане.

Съществуват и по-иновативни и интересни слънцезащитни двуфазни лосиони. При тях втората фаза има особено приятен допълнителен терапевтичен ефект. Той може да бъде подхранващ, дълбоко хидратиращ или дори противовъзпалителен. Така например, актуалните слънцезащитни двуфазни лосиони от Sunlike едновременно предпазват от слънцето и овлажняват кожата. Те на практика са идеалният вариант за плаж, ако сте склонни към дехидратация, особено в горещо време.

Предимства на двуфазните слънцезащитни продукти

И тук идва въпросът: Струва ли си да заменим стандартния слънцезащитен крем или спрей със съвременен двуфазен слънцезащитен продукт? Според мнозина експерти, определено отговорът е „да“. Ето защо:

  • Икономичност. С един продукт получавате ефекта на два такива – слънцезащита и допълнителна дерматологична грижа;
  • Превенция от запушване на порите. Много хора продължават да отказват използването на слънцезащита точно поради този риск. Той се дължи най-вече на прекомерното натрупване на продукти върху кожата. Със слънцезащитен двуфазен лосион най-накрая можете едновременно и да хидратирите, и да предпазите кожата.
  • Широк избор на пазара. Все повече иновативни и модерни производители залагат на двуфазната слънцезащита. Това е добре дошло за хора, които обичат да експериментират с нови козметични продукти. Не по-малко ще го оценят и онези, които търсят не само хидратация като втори допълнителен ефект, а и друга грижа – например, подхранване или превенция срещу поява на несъвършенства като бръчки или пъпки.
  • Страхотен състав. Именно защото са новост на пазара слънцезащитните продукти с двуфазен ефект са гарантирано произведени само с щадящи кожата компоненти. В тях няма да намерите остарелия и отричан в сектора октокрилен или каквито и да е слабо предпазващи филтри. Напротив – в тези иновативни формули се използват модерни и признати за ефективни съставки.

В избора на подходящ слънцезащитен продукт, двуфазните средства определено си заслужават вашето внимание. Те са едновременно икономични, практични и в пъти по-ефективни за вашата цялостна ежедневна рутина в името на красива, здрава и предпазена от външните рискове кожа.