Бърканите яйца на TheMainline

Мислиш си, че всичко им знаеш на бърканите яйца, а и няма какво толкова да им се обърка, нали ?! Да, приятелю, ама не точно. TheMainline отново ще те изненада и ще те научи как точно да си ги правиш, защото може и да е просто ястие, но въпреки това трябва да бъде изящно.

Необходими продукти:

3 големи яйца
1 1/2 с.л. пълномаслено прясно мляко (1/2 с.

л. на всяко яйце)
1 3/4 ч.л. картофено нишесте или царевично (1/2 + 1/8 ч.л. за всяко яйце)
сол
3 с.л. масло (1 с.л. за всяко яйце)

Начин на приготвяне:

Първо, чупите 3 яйца в купа. След това, в отделна купа разбивате добре млякото с нишестето до момента, в който не са останали никакви бучки от него (не ги смесвайте директно с яйцата). След това добавяте тази смес към яйцата и ги разбивате, докато се получи гладка смес. Овкусявате със сол.
Загрявате тиган с незалепваща повърхност на силен огън, докато се сгорещи, след което слагате маслото (веднага трябва да започне да цвърчи). Изчакайте, докато маслото се разтопи, но не трябва да става кафяво… Добавяте разбитите яйца. Изчаквате 3 секунди без да разбърквате нищо, докато по краищата на яйцата започнат да излизат балончета. След това махате тигана от котлона и започвате да бъркате яйцата, като правите едно пълно завъртане на всяка секунда… 1, 2, 3…11

За около 11-12 секунди яйцата ще са поели цялото масло, но все още остават леко недосготвени (добавете по 5 секунди към всеки 3 допълнителни яйца, но не препоръчваме да правите повече от 6 наведнъж). След това ги сервирате в чиния – не чакайте да изглеждат напълно сготвени. Защото това не са обикновените бъркани яйца, а яйцата на TheMainline. Те са най-кремообразните, бързи и лесни бъркани яйца, които сте опитвали някога!

2