Ботев излиза пределно мотивиран срещу Славия

Ботев (Пловдив) приема Славия в първа среща от втората фаза на шампионата в efbet Лига. Двубоят между двата отбора започва в 19:00ч. Пловдивчани и столичани са в групата, определяща отбора, който ще играе бараж за участие в европейските клубни турнири. Цел, която беше ясно заявена от ръководството на „канарчетата“.

Добрата новина за наставника на Ботев Душан Керкез е, че за сблъсъка със Славия на линия ще бъде капитанът Ивелин Попов. Попето изтърпя санкцията си за червения картон в първия полуфинал за купата срещу ЦСКА по време на визитата на Локомотив София (4:0). Той ще започне като плеймейкър срещу белите, а по-назад в халфовата линия ще бъде изтеглен играещият много силно напоследък нидерландец Дилан Мертенс. Душан Керкез ще може да използва всичките си здрави футболисти, с изключение на наказания Самуел Акере.

Славия беше на косъм да попадне в групата с отбори, борещи се за своето оцеляване. Това обаче не се случи след успеха на Левски над Берое в предишния кръг. Така „белите“ ще играят една идея по-освободено то своя съперник, който ще води люта битка с ЦСКА 1948 за седмото място.

Поради натрупани 9 жълти картона наставникът на Славия Златомир Загорчич няма да може да разчита на Владимир Николов за две срещи. Другият нападател Николай Христов пък е с вирус, а Чунг Нгуен До е с разтежение.

Вероятни състави:

БОТЕВ: Ханкич, Ето’о, Чернев, Конте, Балоянис, Мертенс, Перера, Попов, Нвачукву, Уме, Брахими

СЛАВИЯ: Вуцов, Томбак, Георгиев, Генев, Керчев, Мартинов, Минчев, Иванов, Стоев, Тасев, Сораков

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe