Капсула на времето: Продава се 40-г. Запорожец без пробег, цената е удивителна ВИДЕО

Автомобил ЗАЗ-968М от 1983 г. е обявен за продажба в Украйна. Редкият автомобил е интересен с това, че е бил на пътя само веднъж в историята си. Пробегът е само 45 км.

Предлаганият Запорожец се намира в град Луцк (Волинска област). Почти 40 години е бил паркиран в сух гараж и изглежда като нов. По него няма и следа от износване.

Каросерията все още е покрита с восък, а двигателят и другите основни агрегати и възли са фабрично смазани. Дори гумите на автомобила са оригинални.

Салонът също е в перфектно състояние. Вярно е, че собственикът е премахнал фабричното фолио. Но няма никакви последствия. Калъфите на седалките са непокътнати. Пластмасата също е в идеално състояние и няма пукнатини.

В обявата се казва, че Запорожецът е с ръчно управление, тъй като е предназначен за хора с увреждания. Преди години той е бил получен по специална програма, но никога не е бил използван. Автомобилът се задвижва от 1,2-литров бензинов двигател с мощност 45 к.с.

Исканата сума за редкия ЗАЗ-968М, който заслужава да бъде наречен „капсула на времето“, е колосална – 50 000 долара. За тази сума можете да си купите нов всъдеход. Например Toyota Land Cruiser Prado в базово оборудване. 

Харесайте  и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!