Android 13 ще позволи да контролираме яркостта на фенерчето

Google стартираха активната работа над операционната система преди няколко седмици. По този начин вече се тестват нови подобрения, докато повечето потребители очакват ъпдейтите към Android 12. Независимо от графика на софтуерни aктуализации на производителите тепърва ще разбираме повече детайли за Android 13.

Oбичайната стратегия на Google предвижда премиера през есента, заедно с новото поколение на смартфоните Pixel.

Oт компанията ще имат нелеката задача, да открият оптималния баланс между сигурност и функционалност. Потребителите ще имат достъп и до повече опции за персонализиране на интерфейса на Аndroid 13.

Oт xda-developers информират за още една полезна функция, която ще е достъпна за собствениците на смартфони и от известно време е налична за iPhone.

 

 

Едно от нововъведенията в Аndroid 13 ще предостави възможност да настройваме яркостта на фенерчетата в устройствата. Операционната система ще въведе два нови API класа към CameraManager. Това са getTorchStrengthLevel и turnOnTorchWithStrengthLevel.

Първият връща текущото ниво на яркост на фенерчето в смартфоните, докато вторият задава нивото на яркост от минимум 1 до максимума, който е определен от хардуера. На този етап можем единствено да включим или изключим фенерчето на устройствата с Android.

Android 13 изглежда ще промени ситуацията, като предостави много повече възможности за контрол и настройване на работата на фенерчето. Водещите производители е необходимо да осигурят поддръжка на Camera Hardware Abstraction Layer (HAL) версия 3.8, за да предложат функцията.