Нова класация: Това са най-изгодните автомобили за 2024 година

В съвременния свят, където цените на всичко бързо се покачват, въпросът за избора на нова кола става все по-труден. Понякога дори изглежда невъзможно да се намери надеждно превозно средство, което не изисква значителни инвестиции.

Въпреки това, за щастие, дори и днес можете да намерите прилични модели автомобили, които не струват „майка и татков“.

Сars споделиха класацията на най-евтините нови автомобили към април 2024 г.

1. Mitsubishi Mirage ES

Mirage е субкомпактен хечбек, който побира до петима души. Има 1,2-литров трицилиндров двигател и осигурява невероятна икономия на гориво.

Стандартното оборудване на Mirage включва 7-инчов сензорен екран на информационно-развлекателната система и автоматично аварийно спиране с разпознаване на пешеходци.

2.Nissan Versa S

Nissan Versa 2024 е оборудван със системи за активна безопасност и функции за подпомагане на водача, които не се срещат често в евтините автомобили.

Под капака на Versa S има 1,6-литров четирицилиндров двигател, който произвежда 122 конски сили и е съчетан с опционален CVT.

3. Kia Forte LX

Най-достъпното ниво на оборудване на 2024 Kia ​​​​Forte се предлага с 2,0-литров четирицилиндров двигател.

Компактният седан се предлага със стандартни функции като голям 8-инчов сензорен екран, Android Auto, Apple CarPlay и автоматично аварийно спиране.

4. Hyundai Venue SE

Всички модели са оборудвани с четирицилиндрови двигатели, съчетани със CVT и 8-инчови сензорни дисплеи за Apple CarPlay и Android Auto.

Стандартните функции за безопасност включват автоматично аварийно спиране с разпознаване на пешеходци и предупреждение за напускане на лентата.

5. Chevrolet Trax LS

Обновеният 2024 Trax е по-просторен отвътре и получава нов 1,2-литров трицилиндров двигател с турбокомпресор под капака.

Технологичните подобрения включват 8-инчов централен сензорен екран, стандартна безжична свързаност Apple CarPlay и Android Auto и Chevy Safety Assist.

6. Kia Soul LX

Хечбекът Soul на Kia се предлага с набор от стандартни функции за безопасност и помощ на водача, като автоматично аварийно спиране, предупреждение за напускане на лентата и други.

Всички модели имат 2,0-литров четирицилиндров двигател, съчетан с CVT.

7. Nissan Sentra S

Най-значимите актуализации на Nissan Sentra за 2024 г. са нов CVT и стоп-старт функция, която леко подобрява горивната ефективност на неговия 2,0-литров четирицилиндров двигател.

Компактният седан осигурява контролирано, комфортно возене с прецизно управление. S идва стандартно със 7-инчов сензорен екран с Apple CarPlay и Android Auto свързаност, както и пакета от усъвършенствани технологии за безопасност на Nissan, Safety Shield 360.

8. 2024 Nissan Kicks S

Kicks е малък хечбек с предно предаване. Моделът разполага с 1.6-литров четирицилиндров двигател с мощност 122 к.с.

В допълнение към достъпната си цена, Kicks предлага икономия на твърдо гориво и обширни стандартни функции за безопасност. Базовото S оборудване се предлага и със стандартен круиз контрол.

9.Hyundai Elantra SE

Hyundai Elantra 2024 получава нов дизайн, допълнителни функции за безопасност и някои подобрения в интериора.

За 2024 г. Elantra се предлага само като седан, но най-достъпната SE версия отново ще бъде оборудвана с 2,0-литров четирицилиндров двигател с мощен CVT.

10. Toyota Corolla LE

Toyota Corolla се предлага като компактен седан или хечбек с четири врати. Моделът се предлага стандартно с 2.0-литров четирицилиндров двигател, който произвежда 169 к.с.

Corolla 2024 идва с дълъг списък от стандартни функции, включително 8-инчов сензорен екран с безжични Apple CarPlay и Android Auto, автоматичен климатичен контрол, предупреждение за напускане на лентата с помощ, адаптивен круиз контрол и др.