Най-добрите приложения за смартфони за разплащания с криптовалути

Виртуалните валути са един от технологичните сектори, които се развива с най-динамични темпове през 2021г. Все повече инвеститори се възползват от възможностите на крипто активите, което ги превърна в бизнес за трилиони долари. Анализаторите очакват ситуцията да се запази в следващите месеци, когато вероятно ни очаква ново поскъпване на биткойн и популярните дигитални активи.

Технологиите вече са достатъчно развити, за да можем да копаем биткойн от смартфоните.

Извършването на плащания с криптовалути и търговия в реално време са другите предимства на приложенията в тази категория. Ако се интересувате от софтуер за разплащания от смартфоните с виртуална валута от MakeUseOf ни информират за четирите най-добри приложения за тази цел.

 

 

BitPay

Със сигурност това е едно от водещите приложения за разплащания с криптовалута за мобилните платформи. Потребителите имат свободата да търгуват с различни валути като биткойн, етереум, Litecoin, Bitcoin Cash и др. Полезна функция, която ще ви спести време е извършването на покупки от BitPay портфейл, като е възможно да имате различен за всяка виртуална валута.

Следенето на актуалните цени също може да стане директно от приложението. Интерфейсът на BitPay включва диаграма, която ви показва ценовите модели на дневна и на месечна база. Може да изберете между разнообразна селекция от гифт карти в популярни услуги като Amazon, Whole Foods и Uber.

 

Maiar

Дигиталният портфейл на Maiar позволява да добавяте средства и да плащате от самото приложение с Bitcoin, Ethereum, Binance Coin и др. Трябва само да добавите човек от списъка с контакти в смартфона, за да извършвате директни трансфери. Извършването на специални задачи предоставя допълнителни функционалности в приложението.

Сред тях са покани за приятелство, броя на стикери за обучение, които печелите или количеството eGold, което притежавате. Създаването на портфейл в Maiar не изисква потребителски имена и пароли, а единствено телефонния номер. Приложението обещава и оптимална сигурност при извършване на транзкациите.

 

Electroneum

Следващото предложение е насочено към хората, които проявяват интерес към купуването на продукти и плащането за услуги със своите криптоактиви. Важно е да се уточни, че се нуждаете от Electroneum (ETN), ако искате да плащате с приложението.

Използвайте функцията ETN Everywherе, за да видите списъка с възможни услуги, към които да извършите транзакция. Конкретните резултати се променят, съобразно вашата локация. Еlectroneum използва и вградена функция за обмен на валути.

 

Bottlepay

За разлика от останалите приложения в списъка Bottlepay се фокусира само върху някои функционалности. Опциите за търговия включват добавяне на средства към крипто портфейла, изпращане и изискване на плащания, както и търгуване с биткойн като законно платежно средство. Лесният за използване в интерфейс предлага и бърз начин да добавяте хора от списъка с контакти, което прави извършването на транзакции още по-удобно.