Samsung ще върнат изцяло стъкления корпус в смартфоните Galaxy S22

Samsung ще продължат да следват стратегията, в която реализират премиерата на нов флагман през първото тримесечие, След това компанията ще се насочи към устройствата с гъвкави дисплеи, които са акцент през втората половина на годината. Вече ви съобщихме, че предварителните поръчки на Samsung Galaxy S22 ще започнат от средата на февруари 2022г.

Продажбите ще стартират още преди края на месеца, което ще изостри конкуренцията в индустрията и ще предостави повече възможности на Samsung да регистрират продажби, за сметка на Apple. Серията ще включва три отделни устройства: Galaxy S22, Galaxy S22 Plus и Galaxy S22 Ultra.

Камерите ще бъдат актуализирани, което важи и за хардуера, тъй като смартфоните ще работят със Snapdragon 8 Gen 1 процесор. Все пак версиите на Galaxy S22 продавани в някои пазари ще използват процесори от Exynos серията.

 

 

Компанията реши да въведе интересна промяна в Galaxy S21 серията, като използва пластмасов корпус в базовият модел. В същото време Galaxy S21 и Galaxy S21 Ultra предложиха по-елегантни дизайни, които включват стъклени корпуси.

Обратната връзка с потребителите показва, че много хора не са доволни от визията на Samsung Galaxy S21. Именно заради това корейският производител ще поправи грешката и всички версии на смартфоните от Galaxy S22 ще имат стъклени корпуси в предната и задната част.

В заключение ще отбележим, че още преди премиерата на флагманите през февруари се очаква Samsung Galaxy S21 FE. Този модел вероятно ще бъде представен още в първите дни на новата година.