Основаха нов футболен клуб в област Велико Търново

С двустранна игра, кетъринг, заря и много публика на 22 октомври официално в село Шемшево бе открит ФК Шемшево – най-новият футболен клуб във великотърновска област. Двама приятели Калоян Тодоров и Венци Кознички осъществиха мечтата си да създат футболен клуб и предадат своя опит на децата.

За около два месеца съществуване клубът е подпомогнат от над 20 известни фирми в област Велико Търново. С помощта на една от тях е изградена система за поливане на терена.

Друга фирма осигурява сандвичи за децата за всеки мач. Бизнесмен, търгуващ с плодове, също подпомага клубът с продукцията си. Останалите фирми са дарили безвъзмездно средства, с които са закупени спортни екипи за всяко дете от ФК Шемшево. Кметът на селото Кирил Ангелски е отдал за ползване на ФК Шемшево двата футболни терена за срок от 5 години.

В момента в клубът тренират 25 деца от Футбол 5. Целта пред клубът догодина е да направи отбор Футбол 7. Интересът към новосъздаденият клуб е огромен.

“Нашата цел е да развиваме спортните умения на децата и да ги възпитаваме в любов към спорта”, заяви президентът и треньор на отбора Калоян Тодоров.