Samsung разработват първият смарт часовник с навиващ дисплей

Samsung не се притесняват да експериментират с модерни и футуристични концепции, които изпреварват своето време. Корейският гигант е в лидер при гъвкавите смартфони и също така проявява интерес към навиващите дисплеи. Вече видяхме прототипи на телевизори с подобен дизайн, както и на смартфони, чиито екрани се разгъват от основния корпус.

Технологията е атрактивна и може да бъде използвана и от смарт часовниците.

Oт Samsung виждат голям потенциал в тази идея и вече са патентовали първия дизайн на устройство с навиващ дисплей, което можем да носим на китката. Благодарение на визуализации на LetsGoDigital разбираме и как би изглеждал навиващия се часовник на Samsung.

Компанията работи над атрактивна идея, с която да промени визията на устройствата в тази категория. От Samsung искат да предложат модел, който изглежда като стандартен часовник с кръгъл дизайн. Натискането на бутон или плъзгане на пръста увеличава размера на екрана в съответната посока.

 

 

Така с един жест може да се увеличи тъчскрийн пространство с 40% в горната и долната посока. С оглед малките размери на умните часовници подобно решение е практично и ще осигури повече място за нотификации и полезна информация. Документите свързани с патента също така разкриват желанието на Samsung да вгради камера в дисплея на устройството.

Интеграцията на сензора ще превърне часовника в полезно решение за извършване на видео разговори. Атрактивният дизайн ще е допълнен и от софтуерни оптимизации, които позволяват да извлечем максимума от навиващия се екран. Отворен е въпроса дали уникалният часовник ще оперира с Wear OS или ще е базиран на нова версия на Tizen OS.