Защо iPhone SE (2022) може да е причината над 1 млрд. Android потребители да преминат към екосистемата на Apple

Аpple винаги са доминирали сегмента на премиум смартфоните с иновациите, които предлага iPhone. Популярността на този бранд разшири влиянието на компанията и в бюджетния сегмент. Анализаторите са уверени, че ще видим iPhone SE (2022) в началото на следващата година. Новият модел се очаква да бъде най-достъпният смартфон с 5G технологията на Apple досега.

Компанията очаква по-изгодната цена от iPhone 13 серията да го превърне в хит сред потребителите през 2022г. Пазарните наблюдатели също споделят оптичните прогнози на Apple. Според непотвърдена информация iPhone SE (2022) се очаква да се продава за $399.

Tази стойност ще провокира интереса на 300 млн. потребители, които имат настоящата версия на смартфона или по-стари версии на iPhone. Oще по-оптимистични са прогнозите бюджетният 5G модел на Apple да накара 1.4 млрд. собственици на Android да преминат към iOS екосистемата, информира GizChina.

 

 

Експертите от JP Morgan предвиждат впечатляващ ръст в потребителската база на Apple през 2022г. Съществен принос ще има и новият модел с 5G модем, който ще опита да се превърне в доминиращ фактор в сегмент, в който Android има съществен пазарен дял.

Специални програми и ексклузивни предложения за ъпдейт на потребителите, които имат стари версии на iPhone също ще допринесат за високите продажби на устройствата. Ако Apple стартират продажбите на цена от $269-$399 това може да има окаже сериозно влияние върху нагласата и предпочитанията на потребителите през 2022г.

Компанията очаква да реализира 250 млн. продажби на iPhone през предстоящата фискална година, като над 30 млн. от тях ще бъдат от iPhone SE (2022) бранда. В заключение ще отбележим, че най-очакваното събитие около Apple ще се състои през есента, когато ще видим iPhone 14 смартфоните.