Qualcomm ще представят процесора Snapdragon 898 на 30 ноември

Qualcomm провеждат традиционната си конференция с разработчиците през първите дни на декември. Компанията ще продължи да следва този график и през настоящата година. Мобилната индустрия очаква с интерес събитието, тъй като тогава ни очаква премиерата на Qualcomm Snapdragon 895. Toва ще бъде първият процесор с 4-нанометрова технология, който ще захранва водещите смартфони с Android през 2022г.

Компанията сега потвърди официално датите, на които ще се проведе 2021 Snapdragon Technology Summit. Събитието ще започне на 30 ноември и ще продължи до 2 декември, съобщава GizChina. Дългоочакваният процесор ще бъде един от водещите акценти на срещата с разработчиците. Няма да е изненадващо, ако Qualcomm го представят още в първия ден от конференцията.

Освен техническите спецификации се очаква да разберем кога ще стартират реалните продажби на смартфоните със Snapdragon 898 на пазара.

 

 

Производството на процесора ще е базирано на 4-нанометрова технология на Samsung. Новият представител на Snapdragon 895 серията ще предложи „1 3 4“ конфигурация. Премиум ядрото ще използва Cortex X2 чип дизайна, който работи на 3GHz. Три от ядрата ще работят на 2.5GHz, докато останалите четири ще имат тактова честота от 1.79GHz.

Графичната производителност ще се гарантира от Adreno 730 GPU, който ще е допълнен от Snapdragon X65 модем със скорост за даунлоуд от 10Gbps. Очакванията са смартфоните с Android и новият процесор да работят с 20% по-бързо, в сравнение със Snapdragon 888, който вече се радва на голяма популярност в индустрията.

Xiaomi и Motorola ще бъдат едни от първите компании, които ще представят устройства със Snapdragon 898 в световен мащаб. Samsung също ще се насочат към 4nm процесор на Qualcomm в Galaxy S22 серията.

 

Още от DIgital: Какво знаем за първия смартфон в света, който ще има Snapdragon 898 процесор