Android 12L ще разкрие кога ще е премиерата на Pixel Fold

Google представиха Pixel 6 серията преди няколко седмици и усилено се говори за премиерата на първото им устройства с гъвкав дизайн. Премиерата вероятно няма да стане факт през тази година, но определено не е много напред във времето. Усилията на компанията в тази категория ще бъдат директно свързани с Android 12L.

Oперационната система е предназначена специално за таблети и гъвкави смартфони.

Google вече предоставиха насоки на своите разработчици, които да улеснят оптимизацията на UI и приложенията им за Android 12L. Постоянните спекулации за представянето на Pixel Fold са в синхрон за работата над новия софтуер.

С оглед историята на Google е много вероятно премиерата на Android 12L да е обвързана и с първия гъвкав смартфон Pixel. Буквата „L“ не е избрана случайно, тъй като символизира „Large“ или големия размер на предстоящите устройства.

 

 

От Google твърдят, че има над 250 млн. устройства в категорията гъвкави смартфони, таблети и хромбуци с големи дисплеи, подходящи за Android 12L. Десктоп платформата на компанията отчита със 92% повече продажби на годишна база, докато таблетите отчитат ръст от 20% през последните 12 месеца.

Тези стойности очертават по най-добър начин потенциала на Android 12L да се утвърди като водеща софтуерна иновация в мобилната индустрия. Официалните данни разкриват, че Google ще представят първата бета версия на операционната система през декември, като първите устройства могат да получат стабилния клиент през март 2022г.