Как да ѝ предпазим лицето от боцкащата ни брада

Това е един проблем, който жените често отбелязват. Няма как и ти да не си забелязал как лицето ѝ пламва, след като сте натискали, докато брадата ти е на 3-4 дни, нали?

Ако искаш да ѝ спестиш неприятното чувство, добре е да научил някои трикове, за да може хем да правите цуни-гуни, хем да я оставяш с приятно чувство.

Съветите тук идват директно от двойки, които са изпитвали този проблем и са открили своите начини за решаването му.

  • Дължината има значение – Късата брада е най-опасна.

    Колкото са по-къси косъмчетата, толкова са по-остри и следователно всеки допир на нежната женска кожа води до неприятно чувство. Именно за това жените съветват брадата да бъде малко по-дълга, ако изобщо ще я има. Поддържано лицево окосмение с дължина не по-малко от десетина дни.
  • Хигиената е много важна – Поддържаната брада си личи отдалече. Всеки мъж, който е решил да си я отглежда, трябва да я глези, както прави с косата си. Не е нужно да се клепите с 1000 мазила, а просто да използвате шампоан. Така косъмчетата ще омекват и чувството за острота, ще се изгуби. Да не говорим, че в областта на лицето човек се цапа най-много и едва ли ще е приятно да имате засъхнал каймак от сутрешното кафе по мустака.
  • Подстригвайте мустака – Нормално е с растежа по бузите да се удължават и космите на горната устна. В един момент може муската да започне да ви влиза в устата, което не е готино, освен ако не сте поп. За това се стрижете, за да се виждат джуките ви, тъй като именно те служат за целувки, все пак.

Ето ви и едно видео, предоставено от колегите от GQ Magazine, чийто е и материалът: