Най-добрите антивирусни приложения за Android през 2021г.

Като цяло Android е сигурна платформа, но все пак мнозина експерти препоръчват на потребителите да имат антивирусна програма, която да предпазва устройството им. На пазара има доста голямо разнообразие от подобни приложения, като доста от тях реално не вършат особена работа. Други обаче са доста добри и предлагат адекватно ниво на защита без да използват твърде много системни ресурси. AndroidHeadlines ни представя десетте най-добри антивирусни приложения за Android.

 

 

Най-доброто антивирусно приложение за повечето потребители

 

Kaspersky

Логично, то е едно от най-популярните. Безплатно е за изтегляне, като има и платена версия с повече опции. Безплатната предлага и допълнителни покупки. Дори и без тях може да сканира автоматично за вируси, да обновява базата данни, има опции за защита при кражба или загубване на телефона, може да блокира обаждания и др.

 

Най-доброто антивирусно приложение за сканиране по график

 

ESET

Също едно от популярните имена. Има удобна опция за настройване на сканиране по график, защита при кражба и др. Предлага и интересна функция, която да извърши своеобразен одит на състоянието на телефона и да даде съвети. Може да сканира и в реално време. Приложението е платено с различни абонаментни планове.

 

 

Най-добрата антивирусна програма откъм функции

 

McAfee

Основната част на приложението е безплатна. Тя обаче предлага и много голям брой функции, част от които са платени чрез допълнителни покупки. Сред тях има защита от spyware, защити от кражби, заключване на информацията и др. Разбира се, на разположение са и стандартните възможности за автоматично сканиране, проверка на другите приложения и т.н. Заради многото възможности, това приложение е по-тежко, но предлага и възможност за свързване с други програми за още по-голяма функционалност.

 

Най-доброто антивирусно приложение за защита на данни

 

Lookout

Приложението се справя с основните неща без проблем. Върху тях то добавя още възможности, включително доста инструменти за защита на лични данни. Има и защита от фишинг атаки, заключване на телефона при кражби, сканиране на WiFi мрежи и др. основната част от функциите е безплатна, но има и два платени абонамента с повече възможности.

 

Най-доброто антивирусно приложение за защита при кражби

 

AVG

Име, което е популярно сред потребителите на Windows, но предлага услугите си и за Android. На разположение са познатите функции, но и доста добър режим за защита при кражба. Той използва Google Maps, за да показва местоположението на телефона, както има и допълнителни функции за защита на данните. Предлага и режим за подобряване на производителността чрез изчистване на паметта, но той не води до големи резултати.

 

 

Най-доброто олекотено антивирусно приложение за Android

 

Avira

Това приложение предлага всичко основни функции, включително автоматично сканиране, защита от кражба, сканиране на SD карти и др. Освен това е специално олекотено, за да използва възможно най-малко ресурси. Повечето функции са безплатни, като има и платена версия с още възможности като VPN например.

 

Най-доброто антивирусно приложение откъм специални функции

 

Avast

Това далеч не е най-лекото приложение, но това е така, защото предлага огромен брой функции. Освен всичко стандартно, има и блокиране на обаждания, заключване на приложения, „сейф“ за снимки, защита при кражба и т.н. А ако използвате отключен Android, т.е. с root привилегии, може да активирате и firewall през Avast. Безплатната версия е с реклами, но с повечето функции. Платената версия премахва рекламите и дава още няколко функции, включително VPN.

 

 

Най-доброто антивирусно приложение с VPN

 

Norton 360

Основната част на това приложение е безплатна, но има и платена версия с още повече функции. Например защита от spyware. Може да запаметява местоположението на телефона, когато батерията е на път да се изтощи. Norton 360 предлага и VPN услуга, но тя е платена допълнително.

 

Най-доброто безплатно антивирусно приложение

 

Bitdefender

Това е единственото приложение в списъка, което е напълно безплатно. Няма никакви допълнителни такси и абонаменти. Предлага красив интерфейс и доста функции, като се справя добре с производителността. Има отделна версия, която е платена, но тя е по същество и изцяло друго приложение. Това е напълно безплатно и предлага всички основни функции.

 

 

Най-доброто антивирусно приложение с богата база данни

 

Malwarebytes

Всички приложения в списъка имат постоянно обновявана база данни с познатите заплахи. Malwarebytes се отличава, защото базата му се обновява още по-често и има голям брой заплахи, включително криптовируси. Може да следи и какви модули и данни използват приложенията, сканира чат съобщения и SMS-и. Основната част е безплатна, като някои от функциите са зад абонамент.