Кои са най-популярните VPN приложения за Android

Използването на VPN е задължително решение за всеки потребител, който държи на поверителността на личните данни и държи да бъде анонимен в уеб пространството. Модерният свят ни предлага невероятни възможности, но и крие редица рискове, които могат да ни създадат проблеми в интернет. През последните години се отчита сериозен ръст в популярността на VPN мрежите.

Все повече хора прибягват до този метод за преодоляване на различни ограничения и логване онлайн от виртуални сървъри разположени в различни точки по цял свят.

Голямото предимство на VPN приложенията е позволяват да отваряте съдържание, което е блокирано за вашия район. Причините могат да бъдат различни.

Мобилните устройства генерират все по-голям трафик в подобни мрежи, особено в контекста на пандемията с коронавирус. Ако дадено видео в YouTube не може да се покаже в държавата, където се намирате или определен софтуер го няма в Google Play по същата причина може лесно да се справите с VPN приложение.

 

 

Собствениците на смартфони с Android разполагат с внушително разнообразие на подобни заглавия. Това е добра новина, тъй като предоставя много възможности за избор. Някои потребители дори може да се объркат от толкова много варианти за подходящи VPN приложения.

Благодарение на проучване проведено от компанията 42matter разбираме кои са най-предпочитанията заглавия в тази категория. Данните обхващата месец февруари и са свързани единствено с активността на потребителите в Google Play. 

Прави впечателение, че отсъстват някои от най-популярните услуги, а също, че потребителите се интересуват масово от безплатните VPN решения за смартфони.

 

Ето кои са най-популярните VPN приложения в Google Play през 2021г., съобщавa TechRadar:

 

1. VPN Master
2. Speed VPN Pro
3. Free VPN Tomato
4. Turbo VPN
5. Lion VPN
6. NetCapsule VPN
7. FreeVPN SecVPN
8. Booster Master
9. Free VPN Key
10.Turbo VPN Lite

 

TagsVPN