Ман Юнайтед 2:0 Евертън (гледайте на живо)

Манчестър Юнайтед и Евертън играят при резултат 2:0 на „Олд Трафорд“.

Преди двубоя бе отбелязана една тъжна годишнина – 63 години от мюнхенската трагедия, когато осем играчи на Манчестър Юнайтед и общо 23 човека загиват при самолетна катастрофа.



Срещата не започна на много високо темпо. Евертън изглеждаше добре организиран и в началото не даваше възможности на нападателите на съперника. В същото време опитваше да организира контраатаки.

Постепенно „червените дяволи“ започнаха да поемат контрол върху срещата и създадоха няколко възможности. Най-добрата беше ситуация, в която Грийнууд се освободи от Дин, но изстрелът му бе неточен и топката мина покрай вратата. В 24-ата минута великолепно центриране на Рашфорд намери Кавани, който с глава откри резултата.

След гола Ман Юнайтед имаше още по-голямо предимство и спокойно чакаше момента, в който да нанесе следващия си удар. Малко преди почивката обаче домакините загубиха Пол Погба. Французинът получи контузия и бе заменен от Фред.

В 43-ата минута грешка на Де Хеа и Линдельоф за малко да доведе до изравняване. Топката се озова в Ричарлисон и той стреля към опразнената врата, но ъгълът бе малък и бразилецът не успя да намери мрежата. Секунди по-късно ситуацията на Евертън бе тотално различна.

Прекрасен гол на Бруно Фернандеш в самия край на първата част удвои аванса на отбора на Солскяер. Португалецът бе на границата на наказателното поле и се огледа за съотборник. Не видя добро решение с подаване и отправи великолепен удар, с който прати топката в горния десен ъгъл на

МАН ЮНАЙТЕД – ЕВЕРТЪН 2:0
1:0 – Кавани (24)

2:0 – Фернандеш (45)

МАН ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Мактоминей, Погба, Фернандеш, Грийнууд, Рашфорд, Кавани

ЕВЕРТЪН: Олсен, Холгейт, Годфри, Кийн, Дин, Дукуре, Гомес, Дейвид, Ричарлисон, Хамес, Калвърт-Люин

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО
СТАТИСТИКА
КЛАСИРАНЕ