Съдийската комисия осъди поведението на Вили Вуцов

Съдийската комисия към Българския футболен съюз излезе с позиция, с която осъди остро поведението на старши треньора на Янтра (Габрово) – Велислав Вуцов. Припомняме, че след двубоя срещу ЦСКА 1948 II наставникът на „ковачите“ заяви, че съдийските наряди се правят от човек, който живее и работи в Габрово. 

„Георги Йорданов се казва. Приканвам всички хора в Габрово, които идват на мача, с тояги и сопи да не го пускат, да го бият, каквото искат да го правят“, заяви тогава 56-годишният специалист.

  

Ето какво гласи съобщението от СК:

„Съдийската комисия към Българския футболен съюз осъжда остро поведението на старши треньора на ФК “Янтра” (Габрово) – г-н Велислав Вуцов. За нас е недопустимо официален представител на футболен клуб да подстрекава местната общественост към насилие спрямо когото и да било. 

Г-н Георги Йорданов е дългогодишен съдия от ранглистата на ФИФА, а към днешна дата е уважаван международен съдийски наблюдател. Също така той е член на СК в последните 6 години, като в голяма част от този период е и зам.-председател на комисията и многократно е доказал своя безупречен професионализъм.

Припомняме, че мисията на футболната игра е да носи удоволствие и радост на хората, а не да води до физическо насилие. 

Екипът на СК продължава да работи ежедневно за прогреса на българския футбол и няма да допусне каквито и да било опити за натиск или въздействие.

В заключение бихме искали да пожелаем успешен завършек на първенствата на всички нива в българския футбол!“.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe