HP Chromebook 11a е компактен 11″ хромбук с MediaTek MT8183 процесор, 4GB RAM и 64GB памет

Технологичният гигант продължава да води ожесточена битка с Lenovo за доминация в световния пазар на лаптопи. Двете компании от тримесечия са разделени от минимален брой продажби и конкуренцията между тях ще е доста сериозна през 2021г.

HP разполагат с разнообразно портфолио от елегантни устройства за бизнес потребителите, както и широк набор от работни станции за нуждите на всеки клиент. Компанията също така обръща специално внимание на устройствата от бюджетния клас, които се радват на голяма популярност.

От началото на пандемията досега се забелязва сериозен интерес на потребителите към хромбуците. Моделите с Chrome OS са достъпна алтернатива на лаптопите с Windows и са подходящо решение за работа с офис приложения, за видеоконферентни разговори, онлайн обучение и забавление с игри.

Тези процеси не остават незабелязани и от HP сега представиха най-новото си предложение в сегмента на хромбуците, което се казва HP Chromebook 11a. Бъдещите собственици на лаптопа ги очаква интересно съчетание от технически характеристики.

 

 

Олекотеният корпус и тънките размери позволяват лесно да пренасяте хромбука, когато сте в движение. Теглото е 1.04 килограма при дебелина от 16.8 милиметра, което е доста впечатляващо за този клас. НР  ще продават и разнообразие от цветови конфигурации, които включват Blue, Snow White и Ash Gray.

Дисплеят на HP Chromebook 11а e с големина от 11.6 инча и има покритие, което редуцира отблясъците светлина. Резолюцията е HD, като устройството има HP TrueVision 720p камера, с което ви позволява да водите видео разговори с максимално качество. Това е възможно и с интеграцията на два микрофона.

Високата производителност на лаптопа се гарантира от MediaTek MT8183 процесор, който е осемядрен и включва четири Cortex-A73 ядра с работна честота от 2GHz. Останалите технически спецификации включват 32GB вградена памет, 4GB LPDDR4X RAM и Mali-G72 GPU графика.

Процесорът на HP Chromebook 11a има и самостоятелен модул с изкуствен интелект, което допълнително оптимизира работата на лаптопа.