Twitter представиха нов Share бутон за Android

Mикроблогинг платформата не е толкова известна колкото Facebook и Instagram, но въпреки това има лоялна база от милиони фенове по цял свят. Twitter е особено подходяща услуга за бърза комуникация и разпространение на новини. Лесният за използване интерфейс и обмена на кратки съобщения са другите предимства на Twitter.

Използването на Twitter също така не ангажира толкова много вниманието както поддържането на Facebook профил.

Услугата е налична за всички водещи платформи и постоянно експериментира с много нови функции. Разпространението на пандемията ни кара да бъдем все по-активни пред екраните на смартфони, което доведе до ръст в трафика на популярните приложения.

Социалната дистанция и превръщането на домовете във виртуалния офис принудиха водещите компании по-активно да ъпдейтват и подобряват своите приложения. Twitter не са изключение и вече са готови с нова функция, която ще улесни собствениците на устройства с Android.

Компанията е разработила ново „Share“ меню за споделяне на файлове и линкове с други потребители.

 

 

Разпространението на ъпдейта вече започна, като от Twitter обещават целия процес на споделяне на съдържание в други приложения. Това ще спести ценно време, когато сте в движение и ще актуализира още по-бързо дискусиите и онлайн чатовете, които водите в Twitter.

След като кликнете върху бутона за споделяне на файлове ще видите контактите, на които най-често изпращате съдържание, както и няколко допълнителни опции в долната част на екрана. Тази секция предлага опция да копирате линка или да го добавите към отметките в браузъра, както икони за споделяне в други приложения.

Припомняме ви, че Share менюто е налично за устройствата с iOS от седмици, но ето, че вече е налично за смартфоните с Android. Ако все още не сте получили актуализацията бъдете сигурни, че това ще се случи скоро.

Интеграцията на тази функция ще ви спести няколко излишни кликвания, докато общувате онлайн в Twitter.

 

Oще от Digital: Как да върнем стария дизайн на Twitter