Twitter също искат да купят TikTok

TikTok продължава да е водещ център на внимание в технологичната индустрия и източник на множество дискусии в интернет. Приложението се радва на голяма популярност, но след това беше забранено в Индия, като преди дни Доналд Тръмп заплаши също, че подготвя подобна санкция.

Разработчиците на TikTok са готови на алтернативни варианти, за да може приложението да продължи да се използва от над 100 млн. потребители в САЩ.

 

Teмата с евентуален купувач е изключително актуална през последните дни, като вече ви съобщихме, че Мicrosoft имат 45 дни да финализират сделката с TikTok. Този срок изтича на 15 септември, а ако не е реализирана сделка автоматично влизат в сила подготвяните санкции на американското правителство срещу мобилното приложение.

Двете странни обсъждат активно потенциалните възможности, като Microsoft не е единственият желаещ да придобие бизнеса на TikTok в страната. Според последните данни на Reuters все по-голям интерес към идеята проявява и Twitter.

 

 

Микроблогинг платформата е изразила желание да продължи да поддържа операциите на TikTok в страната и вече са установили контакт с ByteDance, които са собственици на TikTok. Някои анализатори изразиха съмнения, че компанията има нужните финансови ресурси за реализиране на подобна сделка. 

Все пак е възможно Twitter да станат част от консорциум с други компании, които да предложат оферта и евентуално да купят бизнеса на TikTok в САЩ. В момента пазарната им капитализация е приблизително $30 млрд., което е идентична сума с пазарната цена на TikTok. 

Необходимо е да се генерира допълнително финансиране, за да стане факт сделката. Мicrosoft притежават много повече ресурси и са определяни като фаворит за придобиване на TikTok. Желанието да се включат и друго компании в наддаването може да увеличи допълнително крайната цена и респективно да донесе повече приходи за ByteDance. 

В заключение ще отбележим, че засега няма официален коментар от страна на Twitter или TikTok. 

 

Oще от Digital: Мicrosoft иска да купи целия бизнес на TikTok, включително в Европа и Индия