Android 11 ще ни позволи да записваме видео клипове с големина над 4GB

Камерите на смартфоните продължават да бъдат обект на впечатляващи иновации. Флагманите от последно поколение могат да записват 4K видео и имат четворни камери с над 100МР резолюция.  Допълнителни алгоритми с изкуствен интелект се грижат да подобрите още повече качеството на своите композиции. 

Преобладаващата част от потребителите използват смартфоните основно за правене на снимки, които след това да споделят с приятелите си в социалните мрежи.

Все пак има и хора, които обичат да се възползват от видео функционалностите на устройствата с Android.

Ако се опитвате да заснемете качествен клип с Full HD или 4K резолюция, обаче трябва да се съобразявате с едно любопитно ограничение. Това е максималния лимит за размер на файловете от 4GB, което означава, че след това трябва да спрете записа и да направите нов, който пак не може да бъде с по-голям размер.

Разработчиците на Google, обаче планират да предоставят повече свобода на потребителите с разпространението на Android 11 през есента.

 

 

Бета версиите на операционната система включват функционалност, която позволява да правите видео клипове, чиято големина надхвърля 4GB. По този начин вече няма да се налага да се съобразявате с това ограничение. 

Премахването на лимита е доста подходящо решение за хората, които искат да правят видео с 4K резолюция. Интеграцията на функцията също така зависи и от самите разработчици на приложения, които трябва да ги адаптирате към това подобрение в Android 11. 

Любопитното е, че първоначално Google Camera няма да поддържа функцията, но вероятно на по-късен етап ще позволи да снимаме клипове с големина от над 4GB. Едно от другите популярни приложения за тази цел, а именно Open Camera ще премахне лимита още с първата стабилна версия на Android 11.

За да достигнете настоящия лимит от 4GB видео файл е необходимо да запишете 15-минутен клип във 4K/30fps формат, което за много хора не е достатъчно.