Алкохол и фитнес: Мисията невъзможна

Знаеш, казвали сме ти и друг път, ние сме пропаднали пияници, но се опитваме да ти даваме съвети за по-правилен начин на живот от нашия. По-правилният начин на живот включва рано лягане и рано ставане. Ежедневни или ежеседмични тренировки за по-здраво тяло – не като нашите туловища, сраснали се с офис столовете ни.

Обаче, как бе братче, как да не пийнеш една биричка в тази жега?! Как да устоиш на едно освежаващо коктейлче, особено когато ти го предлага някоя дългокрака кака, играеща ролята на барман в близкото барче.

Как ?! Сигурно затова си стоим дебели, защото се огъваме пред вида на изпотен кран за бира и добре оформената дупара на барманката, както и прилепналата й блузка, и хубави крака и лице като… да, вече го казах.

Виж сега, ти нас не ни слушай! Тези неща си ги знаеш, но въпреки това ще ти ги припомним, за да сме сигурни, че си наясно с това, защо нямаш резултати в залата, и упражнението, което TheMainline ти препоръча не работи.

Алкохолните напитки са с високо калорийно съдържание

Следите какво включва хранителният ви режим стриктно, лишавате се от любими храни, само защото са с много калории, а си позволявате по няколко коктейла с приятели? Тези няколко сладки миксирани питиета могат да ви донесат калориите и въглехидратите на едно основно ястие.

Алкохолът намалява мускулите
Само едно леко прекаляване с алкохола оказва сериозно влияние върху работата на организма ви и растежа на мускулите. Алкохолът води до увеличаване нивата на кортизол, което неминуемо вреди на мускулната тъкан.
Алкохолът „изсушава“ организма ви
Консумацията на алкохол има силен дехидратиращ ефект. Когато количеството вода в тялото падне дори само с от 1 до 3% вашата сила спада с до 20 процента – това води не ефективна тренировка в залата, след това са възможни са дори мускулни спазми. Затова преосмислете тази „само една бира“ в парка или ако все пак сте решили да консумирате алкохолни напитки – направете информиран избор и вижте, колко точно калории съдържа любимото ви питие?