Най-добрите безплатни инструменти за конвертиране на PDF файлове в Word

PDF документите са практични и универсални, но и трудни за редактиране. Изисква се специален софтуер, който може да откаже повечето потребители да го търсят и учат.

 

Полезно: Как да работим ползотворно от вкъщи по време на епидемията от COVID-19

 

Когато се налага да се редактира PDF файл, най-лесното решение е той да се преконвертира в друг формат. Например

.DOC, който е познат от Microsoft Word. През годините и Word се разви доста, като вече поддържа голяма част от функциите и форматирането на повечето PDF документи.

 

Любопино: Как да изчислим работното време, докато работим от вкъщи по време на COVID19

 

В интернет има голямо разнообразие от безплатниинструменти, които улесняват конвертирането на PDF към DOC. Ето най-добрите безплатни програми с които да конвертирате на PDF файлове в Word

 

WPS PDF to Word Converter

Това приложение е подходящо за по-семпли документи. То поддържа едновременно преконвертиране на няколко файла едновременно. Налични са версии за Windows, Android и има онлайн версия. Може да запазва форматирането на документа и да прехвърля правилно снимките и таблиците.

 

 

Приложението позволява да се избират и конкретни страници от документа за конвертиране. Също така има и опция да се избира подредбата на страниците след конвертирането им. Поддържат се и няколко различни изходни формата, според предпочитанието на потребителя.

 

Поддържа се от операционната система:  Windows, Android

 

Wondershare PDFElement

Това предложение позволява да се създават, конвертират, редактират и подписват PDF документи. Има версии за Windows и Mac. Разполага и с голям, пълнофункционален текстов редактор. Поддържа дори добавяне на коментари, ревюта и дори споделяне.

 

 

Приложението предлага и някои допълнителни функции. Например защита на конкретни зони в документа, които да са скрити и да се виждат само чрез въвеждане на парола или при наличието на конкретни разрешения.

 

Поддържа се от операционната система: Windows, Android, macOS, iOS

 

Nitro PDF to Word Converter

Този инструмент също позволява конвертиране на няколко файла едновременно. Те се качват на сървър и се връщат конвертирани по имейл. Предлага се 14-дневен пробен период, както и ограничение по 5 файла месечно в безплатната версия. Работи само с Windows.

 

 

Безплатната версия се справя по-добре с текст, докато при снимките има известни проблеми понякога. Може да се добавят и празни редове при конвертирането. Те могат да се отстранят лесно при редакцията, но може да са досаден проблем при конвертиране на повече файлове.

 

Поддържа се от операционната система:  Windows

 

UniPDF

Това е безплатно приложение, което работи директно на компютъра. Така не се качват и обменят документи на сървъри и потребителят ще е по-спокоен за данните си.

 

 

Недостатък на приложението е, че не винаги се справя с конвертирането на по-сложни документи. Затова е подходящо предимно за по-семпли документи, които нямат колони и сложно форматиране.

 

Поддържа се от операционната система:  Windows

 

Free Online OCR

Това е онлайн приложение, което взима текст от PDF файл и го конвентира във Word документ. Когато той е готов, потребителят ще получи линк, от който да изтегли файла си. Тъй като е онлайн приложение, може да се използва от няколко системи едновременно, да се качват повече файлове и т.н. Нужен е обаче имейл адрес за получаване на линковете. Приложението се справя много добре с PDF файлове с изображения в тях. То успява да запази и форматирането на по-сложни документи, включително с големи заглавия, допълнителни бележки и т.н.

 

 

Недостатък на приложението е, че има затруднения с разпознаването на текст, който е на цветен фон. Такъв текст се прескача и оставя празни места във финалния файл. Друг недостатък е, че след като е онлайн инструмент, конвертирането понякога отнема време.

 

Поддържа се от операционната система:  Windows, macOS, Linux (през браузъра)