Как да сте победител всеки следващ ден

Това да си победител, не значи непременно да се състезаваш с останалите. Победители са онези, които приключват всяка своя задача с успех, а малките детайли са това, което ги отличава от всички останали.

Какво е нужно, за да бъде човек всеки ден в графата с победителите? Ето ви 5 отправни точки за това:

  1. Увереност – Увереността е ключът към всеки успех. Никой не е постигнал нищо, когато е тръгнал с негативната нагласа, че ще се провали.

    Важно е също така и да не сте прекалено самоуверен, защото това е от другата страна на острието, по което се движите.
  2. Положително мислене – Винаги трябва да гледате в правилната посока. Ако вървите по въже между две сгради, очите ви трябва да гледат към отсрещната страна, а не към пропастта. Само така си давате шанс, да преминете.
  3. Акцентирайте върху силните си страни – Едва ли ще спечелите състезание по бягане, ако сте с един крак, нали? Но би ли ви попречил този недостатък, ако се пробвате в гимнастиката на халки? В никакъв случай! Един от основните ключове за успеха е, ако акцентирате върху силните си страни и ги експлоатирате до максимална степен.
  4. Формата е временна, а класата е вечна – Тази спортна максима важи с пълна сила за всичко в живота. Всеки има своите добри и лоши дни, но онези, които извличат ползи и от двете, са въпросните победители.
  5. Скъсвайте си задника от работа – Няма как да си стоите вкъщи и да очаквате Господ да ви донесе печалбата от тотото. Най-малко ще трябва да излезе от вкъщи, да отидете до бутката и да си пуснете фиша с числата. Толкова е просто, когато говорим за тото. Ако се занимавате с недвижими имоти, тогава най-вероятно трябва да следите световните пазари и икономическите тенденции денонощно, за да сте възможно най-добър в работата си. Разковничето винаги е в усърдието, което полагате за подготовка.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Success