Първият сингъл за Лазар Вълчев се казва „Знаеш ли“

Запознайте се с най-новия български музикален изпълнител, който за ваша изненада не е чалгаджия или рапър. Лазар Вълчев е едно ново име за българския шоубизнес, ама не съвсем, както би се изразил колегата Чолаков, ако говорехме за капризите на времето.

„Знаеш ли“ може да е първият сингъл на Лазар, но това далеч не е първата му музикална изява. Виждал си го и най-вече си го чувал в различни музикални формати в последните години, а и преди известно време бе част от бойбандата 032.

Новата му песен по някакъв странно-приятен начин ни напомня за музиката на Владимир Ампов-Графа, който също в началото на своята кариера се пребори за своето място под слънцето в конкуренцията на един от най-силните периоди на фолка у нас.

Днес чалгата отбеляза значим регрес, което в никакъв случай не значи, че е лесно да пробиеш на родната сцена в другите жанрове, но с подобни изяви, като „Знаеш ли„, сме склонни да предречем, че това няма да е последното нещо, което чуваш от Лазар.

Свързахме се с него, за да издаде нещо около вдъхновението си за песента и ето, какво ни сподели той:

Песента не е посветена на някого конкретно. Имам си вдъхновение, но от няколко мацета събрано в едно.
На всеки се е случвало да срещне някой, я от среща, я от един разговор и да си представи нещата занапред. Май му викаха „любов от пръв поглед“.
Честно да ти кажа, аз, като чух песента, си представях, как момичетата я слушат и започват да се хлъзгат по столовете, защото им е станало „мокричко“.

Считайте го за предупреждение! Ако сте някоя мацка, пригответе си резервен чифт бельо, тъй като прогнозите са „дъждовни“!

Автор: Десислав Янкулов