Женско село си търси мъже

Да, правилно четеш, приятелю! Преди да стегнеш куфарите и да се запътиш натам, трябва да ти кажа някои важни подробности, най-важната от които е, че селото се намира в Бразилия.

Ноива де Кордейро – така се казва селцето, в което по статистика живеят около 600 жени и едва неколцина мъже.

Дамите в онзи край изпитват сериозен проблем в намирането на своята половинка в живота, защото мъжете наоколо, или били техни роднини, или работели по цяла седмица в не до там близкия град, прибирайки се само за уикендите.

Това може да изглежда шеговито, но си е проблем от демографска гледна точка, защото младите момичета бързали да напуснат родното си място, не защото няма поле за развитие, а, защото имат нужда от това да създадат семейство и поколение.

Местната управа се събрала, за да помисли по въпроса с решаването на този проблем и достигнали до едно любопитно решение – оправили официална покана към всички, които биха искали да се заселят в Ноива де Кордейро.

„Мечтаем да се влюбим. Искаме да продължим живота си тук, а не да напускаме селото, за да си намерим съпруг. За това търсим мъже, които са готови да оставят живота си и да станат част от нашия.“ – жалва се млада девойка от „бедстващото“ село.

Автор: Десислав Янкулов Източник: БГНЕС