Денят на истината: Кубрат Пулев срещу Джени Суши и Богдан Дину

Настъпи решителният ден за българската звезда в професионалния бокс Кубрат Пулев. Този път обаче официалният претендент за световната титла на IBF няма да се качи на ринга, а ще проведе битка в заседателната зала. Днес в 20 часа наше време започва заседанието на Спортната комисия на щата Калифорния, което ще се състои в емблематичния хотел “Милениум Балтимор” в Лос Анджелис. Нейните членове ще разгледат два случай, в които беше замесено името на българина.

Обжалването на Пулев по повод временно отнетия му лиценз е точка 4 в дневния ред на сесията. Комисията определи това наказания, след като интервюто на Кобрата с американската репортерка Джени Суши завърши с целувка. На Кубрат обаче му предстои още една битка – срещу румънския боксьор Богдан Дину, който иска победата на българина да бъде анулирана заради умишлени непозволени удари зад главата.

След решенията на комисията ще стане ясно дали Кубрат Пулев има бъдеще в бокса на американска територия. Именно тази комисия отне временно лиценза му за щата Калифорния, а практиката отвъд Океана е такава, че когато един боксьор има забрана за някой щат, останалите негласно се съгласяват с нея.

Както е известно, по първия казус Пулев бе обвинен от американската репортерка Дженифър Равало, известна като Кралицата на голото суши, в сексуален тормоз. Тя поиска лицензът на Кобрата да бъде отнет заради целувката от страна на българина по време на интервюто с нея след мача с Богдан Дину. Джени Суши и по-точно шефовете й от “Вегас Спортс Дейли” наеха за нейна защитничка известната адвокатка Глория Олред.

77-годишната дама е лидерка на движение за равноправие на жените в САЩ и има един куп успешни дела зад гърба си. Сред по-скорошните популярни случаи, с които се занимава, са обвиненията срещу голф легендата Тайгър Уудс, когато представлява порноактрисата Джослин Джеймс. Тя е съдила още хора като Роман Полански,Арнолд Шварценегер, Саша Барън Коен и Доди ал Файед. Представляваше 33 жени в дело срещу Бил Козби. Към момента състоянието се оценява на 20 милиона долара.

„Съжалявам за това, което стана. Ако мога да върна времето назад, няма да го направя по никакъв повод. Няма как. Но човек трупа опит, трябва да мине през подобни неща. Аз съм такъв темперамент, темпераментен човек съм и съм го направил от радост, щастие и еуфория. Който го разбира – разбира“, каза Пулев в предаването „120 минути“ на 7 април.