Той беше дебел 40-годишен чичка, който умираше при разходка с децата си, а сега е мускулно чудовище (СНИМКИ)

Жител на американския щат Аризона Йеремия Петерсън реши кардинално да промени своя живот, след като разбрал, че не може да се грижи пълноценно за своите деца. 40-годишният баща на три деца страдал от задух и едва си влачил краката, когато се разхождал заедно с тях. В крайна сметка обаче той си казал стига и решил да се вземе в ръце, пише в. „Дейли стар“.

Петерсън обичал да се занимава с фитнес по време на младежките си години, но с времето той се отказал от упражненията в залата и започнал да качва килограми. 
 

Петерсън тежал цели 130 килограма, но след решението за промяна той успял да си върне формата, а дори и да натрупа още мускули.   

Сега бодибилдърът има свой блог в Инстаграм, където разказва за своето преобразяване. Първо, той е започнал да спазва кетонната диета с високо съдържание на мазнини и умерено съдържание на протеин. Тази диета кара организма да използва за енергийните си нужди телесните мазнини.  
 

След това той изцяло се отказва от алкохола и отново започва да се занимава със порт, при това първите му тренировки не са по-дълги от 40 минути. Петерсън разказва още, че по-рано се е задъхвал и се е оплаквал от болки в гърдите, докато е ходил на дълги разходки с децата си. Именно тези трудности обаче били основната му мотивация в залата. „По време на разходките си мислех какъв би бил моя живот. Знаех какво искам и как се виждам, просто трябваше да действам“, разказва той.