Кога и как да НЕ се напиваш

Кога и как да НЕ се напиваш

Айде сега, знаеш, че винаги сме готови да те подкрепим, ако си решил да се накопаеш като разгонен глиган! Просто има някои неща, които поне да избягваш!

Сам пред компа/телевизора

Това ни е редовен номер и все пак никак не му се кефим. Когато си кажеш, че ще удариш само едно-две за настроение, в един момент осъзнаваш, че е станало 4-5 сутринта, а ти продължаваш безмислостно и мазохистично да си наливаш. Докторите казват, че това е прекият път към алкохолизма, а и имаш нас като резултат от повтарянето на такова пиянство – не го прави!

Сам на бар

Да, сигурно по американските филми е яко да си говориш с бармана и той да ти сипва, докато му разказваш своя тъжен, но пък спиртосан живот. Има го обаче това, че най-накрая изобщо няма да знаеш къде си, какво си пил и как си се оказал само с 3 лв, а вече си в такси с голяма сметка.

Навън през зимата

Клинч и да се посгрееш? После още по едно патронче само ще шибнете с аверчетата? Малко се смазахте и що пък да не си полегнеш малко на тая удобна пейка? То вали сняг и е -10 градуса, ама какво пък, а?! Тц.

Сутрин преди бач

В случай, че си болен последовател на житейската философия на Буковски – ОК, млъкваме! Ама иначе – крайно несериозно е така, честно. Дори работата ти да е чисто механична, пак не става да не си съвсем в час, а и да лъхаш на джибри (миенето на зъби не помага, знаеш).

В обедната почивка

Същата работа. Ако с обяда удариш 3 водки (както ние често правим, ама ние си пием и на работа, така че това не вАжи), после работата тръгва изненадващо леко…, докато шефът ти не се приближи така че да забележи нещо съмнително. Не, че ще си пиян от толкова малко, ама си е риск да ти личи.

За отскок

Яката мадама и дай да шибнеш нещо ей-така, на екс, бързо, за кураж, за да си пич… и за да успееш след минути да я задърпаш нанякъде, а да не можеш да го вдигнеш и после да се псуваш като каруцар.

В колата

Тука вече сме категорични – пиенето по време на шофиране не просто не е cool, а и е опасно, противозаконно и тъпо. Не го прави.