10 минути и ще разберете, истински ли е медът

Този метод за проверка на качеството на меда  ще ви изуми със своята  наистина простота и достъпност. Толкова е лесно да проверите сами дали продуктът наистина е натурален, че едва ли някога ще се случи отново да консумирате фалшификат.

А всички знаем колко е важно медът да е истински. Само тогава може наистина да разчитаме на неговите изключително полезни качества за тялото.


 

За теста ще ви трябва голяма капка от меда, който искате да проверите, както и парче тоалетна хартия. Просто сложете част от меда (не е необходимо да е повече от 1 кафена лъжичка) върху хартията. Изчакайте така от 10 до 30 минути и наблюдавайте ефекта.

Ако около капката мед започне да се образува мокра ивица, значи той определено не е абсолютно натурален. В него има захар, глюкоза или други добавки, които се втечняват и отделят вода, попиваща в хартията. Мократа следа става видима с просто око.

От друга страна, ако медът остане непокътнат и около него не се вижда влажна ивица, колко и време да стои върху хартията, това  означава чена трапезата си имате  чист натурален мед./ lekuvai.bg