Ето какво се случва, когато спрете да правите любов редовно

Има много причини сексуалният ви живот да е в застой. Може би преминавате през раздяла или пък някой от двама ви е болен.

Може би е просто животът, децата, работата… Няколко дена се превръщат в седмици или месеци и преди да сте се усетила, не сте правила секс толкова отдавна, че дори вече не ви липсва.Дори да не изпитвате нужда от него, тялото ви копнее за тази доза серотонин и не само.

Ето какво се случва, когато дълго време не сте правила секс.

1. Разболявате се по-често Колкото по-малко секс правите, толкова по-лесно се разболявате, тъй като имунната ви система отслабва.

2. Увеличават се нивата на стрес Може да се чувствате по-изнервени, тъй като тялото ви не освобождава серотонин и допамин. Липсата на секс е стресираща. Изследвания са доказали, че когато не правите секс, по-трудно се справяте с напрегнати ситуации.

3. Сънищата ви се променят Една хубава последица – може да започнете да имате секс сънища или дори да изпитате оргазъм, докато спите. Не е същият, както истинския, но е приятен.

4. Либидото ви намалява Ако от известно време не сте правила секс, започвате по-малко да го желаете. Либидото ви намалява, което е напълно естествена реакция на тялото ви.

5. Понижава се самочувствието ви Може да се чувствате по-малко привлекателна или по-тъжна. Сексът действа като антидепресант, затова не се изненадвайте, ако започнете по-малко да се харесвате.

6. Стените на вагината отслабват Ако отдавна не сте била с мъж, стените на вагината отслабват. Затова се препоръчва да правите известните упражнения на Кегел за стягане, с които ще предотвратите това.