Смучките са смъртоносни

Един от признаците на пубертета е, когато момчето или момичето започне да се прибира у дома с вдигната яка или шал около врата, за да прикрие смучките си. Така родителите са наясно, че децата им вече са на прага да станат мъже и жени, щом са започнали да откриват сексуалното си привличане към срещуположния пол. Но крие ли някакви рискове този на пръв поглед безобиден акт на интимност? Отговорът е категорично да!

В Мексико Сити миналата седмица е регистриран смъртен случай на 17-годишно момче, което е докарано в местна болница с опасения за инфаркт. Лекарите направили всичко по силите си, за да спасят живота му, но усилията им останали напразни, което поставило пред патолозите един значим въпрос – как един 17-годишен умира от инфаркт? Оказва се, че причината е очевидна и тя се намирала на врата му.

В областта на сънната артерия момчето имало синини, които доказвали, че въпросният кръвоносен съд е бил свит до такава степен, че е станал причина за сърдечния проблем, а от там и за смъртта.

Но нека тази новина не става причина за паника у родителите и младите ни читатели, защото статистиката е категорична, че шансовете подобно нещо да се случи са несъществени.

Д-р Джаме Хескет – медицински консултант за Well Path, разкрива данни, че в света това е едва третият случаи, в който се стига до проблеми с кръвоносната система и едва първият довел до смъртта на тинейджър. В предходните два случая пострадалите били две момичета, които оцелели след намесата на колегите ѝ.

Единственият съвет, който Хескет може да даде на привържениците на смучките, е да снишават областта на врата, колкото се може по-ниско и тогава всичко ще е наред.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Greatist