№1 сладоледен проблем: Решен!

Едно от най-неприятните неща в летните месеци е, когато си купите вкусна фунийка сладолед, започнете сладко да мляскате и близкате, докато в един момент усетите, че вълшебната сладост е потекла по ръката ви, а наоколо няма и помен от чешмичка или поне кърпичка, с която да се избършете. Е, този проблем е решен от две малки гениичета.

Сам Насиф и Оливър Грийнуолд са две 14-годишни момчета, които получили гениална идея, още когато били едва на 10.

Днес те държат патента за вафличката с чинийка и са боготворени от малки и големи по целия свят, които в продължение на десетилетия са изпадали в истерия от размазващия се сладолед.

Името на техния проект е Drip Drops. Освен, че той ще спре сладоледа ви по пътя му към пръстите и ръцете ви, той дава и едно природосъобразно решение, което би спасило живота на около 1 милион дървета годишно в глобален мащаб. Как ли? Като се пести от кърпичките, които вървят обикновено със сладоледа.

Любопитно ми е сега да разбера – ти с какво се занимаваше, когато беше на тяхната възраст? Аз лично тепърва се отучвах да си бъркам в носа, защото все ми течеше кръв след това. Е, всеки има своите малки победни, не мислите ли?

Автор: Десислав Янкулов Източник: Inside Hook