Развенчани митове за коремната преса

Да, всички си мечтаем за фаянса на Кристиано Роналдо. Под „всички“ имам предвид наистина всички – мъже и жени. Едните искат да имат пресата на Роналдо, а другите искат да я галят по време на оргазъм. И в двата случая искаме нещо, което не можем да имаме.

А дали е така?

В този материал ще се опитам да ви убедя в няколко мита за коремните преси, които ви пречат да изкарате най-доброто от себе си.

  1. Никога не си имал преса и никога няма да имаш – С подобно мислене ще си останеш цял живот тюфлек. Ако ваденето на шестте плочки беше лесна задача, нямаше да е толкова секси, колкото е сега. Когато някой има добре оформена преса, това значи, че е човек, който полага особени грижи за тялото си и демонстрира сериозен характер и воля. Пораженческото мислене не помага никому. Отърви се от него и започни да наблягаш на коремните упражнения.
  2. Правиш само едно упражнение за корем – Огромна грешка! Това е все едно да ползваш само дъмбели, за да правиш бицепс. Мускулатурата ни е доста по-сложна, отколкото си представяме. Мускулите на корема са още по-специфични, защото техните сухожилия не са от добре познатия ни тип, който можем да докоснем в свивката на лакътя или при петата. Неслучайно формата на коремните мускули е толкова нестандартна и сякаш са разделени на 6 отделни части, събрани в едно. Ако искаш ефективно да тренираш корема си, прави винаги различни упражнения. Във фитнеса са познати толкова много опции, че ти е бедна фантазията.
  3. Наблягаш само на велоаргуметъра – Бягането и карането на колело е едно добро кардио, с което да хвърлиш малко повече пот в залата, но това далеч не е достатъчно, ако искаш да оформиш мускулите си. Със сигурност си гледал летните Олимпийски игри и случайно или не си попадал на маратонците. Да, онези пичове, които бягат десетки километри и изглеждат, като Крисчън Бейл в „Машиниста“. Мускулите се градят със сериозни физически упражнения, а мазнините се топят с такива за издръжливост. По всяка вероятност ще стопиш много килограми, ако прекарваш дните си във фитнеса върху колелото, но шансът да изваеш сексапилна коремна преса е нулев.
  4. Ще постигнеш резултати само с диета – Всеки уважаващ себе си спортист ще ти каже, че красивото тяло е плод на три основни елемента – храна, спорт и сън. Споровете са безброй за това, кое е най-важното от трите, но това, около което всички се обединяват, е, че трите елемента са жизненоважни. Простото здравословно хранене ще помогне много на имунната ти система и смъкване на излишните килограми, но без спорт и здрав сън ще си една човешка мекица. На килограми може и да го докараш до идеалните пропорции, но, погледнеш ли се в огледалото, ще виждаш един непривлекателен образ.

Автор: Десислав Янкулов Източник: ThePath